back to top
vasárnap, május 26, 2024

Ickx lesz a ‘Super Sebring’ tiszteletbeli indítója

Dátum:

Megosztás:

A legendás sportkocsiversenyző, Jacky Ickx lesz a WEC és az IMSA versenyek előtt is a tiszteletbeli indító.

- Reklám -

A legendás belga pilótát, Jacky Ickx-et nevezték ki a „Super Sebring” grand marshalljának, így a március 18-án és 19-én megrendezésre kerülő FIA World Endurance Championship 1000 Miles of Sebring és a Mobil 1 Twelve Hours of Sebring előtt is jelen lesz – írja a SportsCar365.

- Reklám -

Ickxet a Sebring Hírességek Csarnokába is beiktatják. A Mobil 1 Twelve Hours of Sebring kétszeres győztese – 1969-ben és 1972-ben -, a híres Le Mans-i 24 órás versenyt hatszor nyerte meg.

A forma autókban sem volt ügyetlen, hiszen nyolc futamot nyert a Forma-1-ben, összesen pedig 37 nagy sportkocsis diadalt aratott, valamint 1979-ben elhódította a Can-Am bajnoki címet is. Ezen felül 1983-ban megnyerte a Dakar Rally-t is.

- Reklám -

Jacky Ickx, aki mindennel gyors volt, és mindenhol nyert

Jacky Ickxet az 1972-es Sebringi győzelmének 50. évfordulóján tiszteletére ünneplik. Abban az évben a történelem egyik legerősebb duóját alkotta csapattársával, Mario Andrettivel egy Ferrari 312-esben. Ezt az is jól mutatja, hogy az akkor versenyt 2 kör előnnyel nyerték.

Az 1969-es 12 órás győzelmét az angol Jackie Oliverrel közösen vezetett Ford GT40-essel aratta.

Jacky Ickx kétségtelenül a nemzetközi motorsport egyik legendája, aki a Ferrari Forma-1-es csapatainak vezető pilótája volt, emellett számos sportkocsis győzelmet és bajnoki címet szerzett, többek között többször nyert Le Mans-ban és Sebringben is” – mondta Wayne Estes, a Sebring International Raceway elnöke és általános igazgatója.

Sebringbe való visszatérését nemcsak az IMSA és a WEC versenyzői és tisztviselői fogják üdvözölni, hanem a több ezer Sebring-rajongó is, akik a világ legavatottabb és legszenvedélyesebb sportautó-rajongói közé tartoznak.”

Sebring az egyetlen olyan versenypálya a világon, amely a WEC és az IMSA bajnoki versenyeinek is otthont ad.

A Super Sebringhez tartozik a március 18-án, amerikai idő szerint délben kezdődő 1000 Miles of Sebring, valamint a március 19-én 10 óra után nem sokkal induló Mobil 1 Twelve Hours of Sebring.

A SuperSebring hétvégén Jacky Ickx mellett Stefan Johansson, Andy Wallace és David Hobbs kerül beiktatásra a Sebring Hall of Fame-be.