back to top
vasárnap, június 23, 2024

Hogyan készül? – a Ford Mustang GT3 csodálatos hangon szóló V8-as „szíve” (videó)

Dátum:

Megosztás:

Megjelent a Ford által a Mustang GT3-ról készített videósorozat második része, amely az autó „szívéről”, a V8-as Coyote motorról szól.

- Reklám -

Ahogyan ezt már korábban megírtuk, a Ford egy videósorozatot indított, amelyben azt mutatják be, hogyan készítették fel a jövőre debütáló Mustang GT3-at a hosszútávú versenyzésre. A széria első részét alábbi cikkünkben találhatják meg.

Így készítette fel a Ford a Mustangot a világ leghosszabb versenyeire (videó)

- Reklám -

A Ford Mustang GT3 jövőre mutatkozik be az IMSA és az Endurance Világbajnokság (WEC) mezőnyében, a konstrukció az ikonikus modell hetedik generációjába tartozó Dark Horse típuson alapszik. A versenyzésre kialakított autókban a Sötét Ló utcai változatához hasonlóan a dearborni gyártó Coyote nevű motorja fog dolgozni.

- Reklám -

Ez az erőforrás a Ford első négyszelepes V8-as versenyautójáról kapta a nevét, amelyet A.J. Foyt számára készítettek. A legendás pilóta 25 USAC-futamot (az IndyCar akkori megfelelője), illetve két Indy 500-at nyert a Prérifarkassal.

A Mustang GT3-ban a 2011-ben debütált Coyote egy átalakított változata kap majd helyet. Az eredeti 5,4 liter térfogatú, V8-as szívómotort a Ford a kanadai Windsorban található Essex Engine üzemben gyártja. Ezt követően a versenyzésre kiválasztottakat elszállítják az angliai Cockermouth nevű településre, ahol az M-Sport székhelye található. Ez a vállalat a Rali-világbajnokságon az amerikai márka partnereként, az autóinak versenyeztetőjeként vált ismertté, de mostantól a GT3-ak erőforrásainak fejlesztésén is ők fognak dolgozni.

A videóban bemutatott Coyote az M-Sportnál eltöltött időt követően újra átrepülte az óceánt, majd már a karosszériába építve a Carolina Motorsport Parkban került tesztelésre. Ekkor Dirk Müller, a Ford gyári versenyzője – aki az idei IMSA-futamokon Joey Handdel és Frédéric Vervisch-sel közösen alkotja majd a 86-os rajtszámú Mustang legénységét – foglalta össze röviden, hogy mit is érdemes igazán tudni erről a motorról.

„Ott vannak benne a lovak, a zaját, a hangját pedig nagyon szeretem” – mondta Müller. A német pilótához hasonló ízléssel rendelkező olvasóinknak különösen ajánljuk a videót, hiszen általa többször is zavartalanul lehet élvezni a Mustang V8-as „szívének” csodálatos lármáját.