back to top
csütörtök, július 25, 2024

Háromszoros DTM bajnokkal indul Daytonában a G-Drive

Dátum:

Megosztás:

A két autót indító G-Drive csapat René Rasttal vág neki debütáló versenyüknek.

- Reklám -

A Daytona-i 24 óráson jövőre debütáló G-Drive Racing alig több, mint 1 hónappal a futam előtt jelentette be jövő évi felállását. E szerint a 68-as rajtszámú LMP2-es Oreca volánja mögött René Rast is szerephez jut. A három DTM bajnoki címe mellett 2016-ban kategóriagyőzelemig jutó német az IndyCar-ból ismert Ed Jones-szal, a Formula 3-ban idén idén bemutatkozó Oliver Rasmussennel, valamint a francia úrvezetővel, Francois Heriau-val osztozik az autón.

- Reklám -

A csapat másik, 69-es rajtszámmal ellátott autóját sem kutyaütők vezetik. A Formula 2-ben 2019-ben harmadik helyig jutó Luca Ghiotto lehet a húzónév a csapatnál. Az olasz versenyző majd’ 10 évig járta a különböző formulaautós nevelősorozatokat, míg a 2021-es évben belekóstolt a GT versenyzés világába. A Le Mans-i prototípus autók sem lesznek ismeretlenek számára. Az Endurance-világbajnokság előző szezonjában az olasz egy verseny erejéig már vezethette a Team LNT P1-es Ginettáját.

Ghiotto mellett ott lesz még az Európai Le Mans Sorozat LMP2 Pro-Am kategóriájának idei bajnoka, John Falb, ugyanezen sorozat monzai összetett győztese, James Allen, valamint a 18. életévét a verseny hetén betöltő F3-as pilóta, Tijmen van der Helm is.

- Reklám -

Az IMSA WeatherTech Sportautó Bajnokság nyitófutama, a 60. Daytona-i 24 órás január 29-én, magyar idő szerint 19:40-kor rajtol.