szombat, február 24, 2024

Goodwood-ban mutatták be a Porsche LMDh autóját

Dátum:

Megosztás:

A Festival of Speed nevű rendezvényen rántotta le a leplet a Porsche az új, 963 névre keresztelt LMDh autójáról.

- Reklám -

2023-tól a Porsche 963 LMDh hibrid prototípusok közül kettő az FIA World Endurance Championshipben és az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben is indul majd.

- Reklám -

A 2022-es év első felében megtett 7889 tesztkilométer után nagyon jó úton haladunk, de a következő szezon kezdetéig még van mit tenni” – vázolta Thomas Laudenbach, a Porsche motorsportért felelős alelnöke.

Az új Porsche 963-asunknak folytatnia kell az olyan legendás modellek örökségét, mint a 917, 935, 956, 962 és a 919 Hybrid. Biztos vagyok benne, hogy a technológia tekintetében jó helyzetben leszünk, és a megfelelő csapatstruktúrákat is kialakítottuk, hogy a sok gyártó és a különböző koncepciók közötti izgalmas versenyben győzelmekre tegyünk szert.

- Reklám -
Porsche 963
Fotó: Porsche 963, 2022, Porsche AG

Szoros lett a kapcsolat a Team Penske és a Porsche között

Az elmúlt hónapok során a Porsche Motorsport és a Team Penske munkatársai egy hatékony és elkötelezett alakulattá – a Porsche Penske Motorsport csapattá – fejlődtek” – mondta Urs Kuratle. „Erőteljes versenyzői gárdánk lesz a négy gyári autóban.

Az Endurance Világbajnokság és az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokság futamaira kiválasztott pilóták között rengeteg tapasztalattal rendelkező gyári versenyzőt találunk: Kévin Estre (Franciaország), Michael Christensen (Dánia), André Lotterer (Németország), Laurens Vanthoor (Belgium), Matt Campbell (Ausztrália), Mathieu Jaminet (Franciaország), valamint a rutinos sportautó pilóták: Dane Cameron (USA) és Felipe Nasr (Brazília).

Porsche 963
Fotó: Porsche 963, 2022, Porsche AG

A fejlesztés kezdeti szakaszában Frédéric Makowiecki kulcsszerepet játszott: a januári weissachi bemutató során a francia vezette az első métereket a Porsche 963-assal, és az első köröket is ő tette meg a szimulátorban.

A további versenyzőket, többek között a daytonai, a sebringi és a road atlantai (Petit Le Mans) hosszú távú versenyeken induló pilótákat egy későbbi időpontban fogják bejelenteni.