vasárnap, április 21, 2024

Formula E futamgyőztessel erősít a Cadillac sportautó csapata

Dátum:

Megosztás:

A Cadillac bejelentette első versenyzői felállását az IMSA WeatherTech SportsCar Championship újonnan alakuló GTP kategóriájába.

- Reklám -

Renger van der Zande és Sebastien Bourdais, akik az idei szezonban három győzelmet arattak a Chip Ganassi Racing 01-es számú Cadillacjével jövőre is az istálló színeiben versenyeznek majd.

- Reklám -

A 2021-es DPi bajnok Pipo Derani mellett pedig Alexander Sims állhat majd rajthoz az Action Express Racing által felkészített testvérautóban.

A Cadillac Racing két GTP autójának további pilótáit a 2023-as szezon endurance versenyeire – többek közt a január 28-29-én megrendezésre kerülő 61. Daytonai 24 órás versenyre – később jelentik be.

- Reklám -

Az új GTP-osztály az elmúlt évtizedek legizgalmasabb sportautó kategóriáját hozza létre” – mondta Rory Harvey, a Cadillac alelnöke. „Alig várjuk, hogy a Cadillac V-LMDh-ban világklasszis pilótáinkat láthassuk, többek között az újonnan szerződtetett Alexander Simst is.

Sims Daytonában debütál az IMSA prototípus versenyeken a Cadillacben, igaz, már korábban is versenyzett a GM család kötelékében, miután 2021-ben részt vett a Corvette GTE endurance programjában.

Izgatottan várom, hogy újra teljes munkaidőben versenyezhetek az IMSA-ban, és hogy a Cadillac V-LMDh-t vezethessem” – mondta Sims.

Sims csapattársa, Pipo Derani, aki a 2021-es Petit Le Mans utolsó köreiben szerezte meg csapatának a győzelmet, hat győzelmet aratott már a Cadillac DPi autójában, mióta 2019-ben csatlakozott az alakulathoz.

Sikeres alapok a Cadillac-nél

Van der Zande 2018 óta a gárda tagja, igaz, csapattársával, Sebastien Bourdais-vel csak a 2022-es szezon kezdete óta osztoznak a versenyzői feladatokon.

A holland versenyzőnek 15 győzelme van összességében a szériában, és kétszer nyerte meg a Daytonai 24 órás versenyt a Cadillac színeiben.

Bourdais négyszeres IndyCar Series bajnok, négy győzelmet szerzett egy Cadillac DPi-V.R-rel, ebből kiemelkedik a 2021-es Sebringi 12 óráson aratott győzelme a JDC-Miller Motorsporttal.

Az új autó fejlesztése megkezdődött, és megpróbáljuk minél több helyre elvinni, és én a kezdetektől fogva részese vagyok ennek a projektnek” – mondta Bourdais.

Ez olyasmi, amit nagyon élvezek, egy új autó fejlesztése, egy kicsit olyan, mint egy kisbaba születése és nevelése. Rajta lesznek azok a vonások, amiket megtanítasz neki.

Nagyon erős alapokkal rendelkezünk, a Cadillac és a Dallara pedig nagyszerű munkát végzett. Ez egy nagyon izgalmas program és egy nagyon izgalmas új korszak az endurance versenyzés számára.

A Caddy 2023-ban az FIA World Endurance Championship (WEC) Hypercar osztályában is versenyezni fog, egyedüli amerikai gyártóként.

A Cadillac V-LMDh nevezés versenyzőit később jelentik be a hét futamból álló versenynaptárban, amely magában foglalja a Le Mans-i 24 órás versenyt is. A szezon március 17-én kezdődik az 1000 mérföldes Sebringi futammal.