péntek, április 19, 2024

Billy Johnson visszatér a teljes szezonos versenyzéshez

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA Michelin Pilot Challenge korábbi bajnoka, Billy Johnson a KohR Motorsports csapatánál tér vissza.

- Reklám -

Billy Johnson neve ismerősen csenghet az endurance szakágat érdeklődéssel szemlélők körében. A 35 éves kaliforniai 2006-ban tűnt fel először, majd a következő évben már futamot is nyert a KONI SportsCar Challenge-ben. A ma már IMSA Michelin Pilot Challenge-ként hívott, az amerikai sportautó-versenyzés másodosztályát jelentő bajnokságot 2016-ban a Multimatic-kal meg is nyerte, abban az évben pedig a Fordnál az Endurance-vb-n is lehetőséget kapott.

- Reklám -

Menet közben pár futam erejéig a NASCAR-ban is próbálkozott, valamint a brit GT bajnokságban is kipróbálta magát, teljes szezont azonban immár 6 éve nem futott. Johnson most visszatér régi sikerei helyszínére, és a Kohr Motorsport GT4-es Fordjával ismét megkísérli elhódítani a bajnoki serleget.

Ebben segítségére Bob Michaelian lesz, akivel az 59-es rajtszámú autón fognak osztozni.

- Reklám -

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét teljes szezont mehetek. Főleg, hogy egy ilyen versenyképes bajnokságban tehetem ezt meg” – nyilatkozta a korábbi gyári Fordos. „Bob és én éveken keresztül versenyeztünk itt. Épp ezért már alig várom, hogy összeállhassak vele, és a KohR Motorsports-os srácokkal, és elkezdjük a harcot a bajnoki címért. Nagyszerű lesz visszaülni a Mustang volánja mögé!”

A csapat tulajdonosa, Dean Martin bizakodóan néz a szezon elébe.

„Bob és Billy nagyszerű csapatot fognak alkotni” – mondta. „Bob az egyik leggyorsabb amatőr versenyző a mezőnyben, míg a profik közt nem sok gyorsabb van, mint Billy. Úgyhogy jók a kilátások a KohR számára.”

A csapat 2020-ban már megízlelte a siker ízét, akkor ugyanis a 60-as rajtszámú autójukkal bajnoki címet szereztek.

Ahogy azt korábban megírtuk, nem Billy Johnson az egyetlen visszatérő. A 2018-as poconói IndyCar futamon súlyos sérüléseket szerző Robert Wickens ugyanis szintén Daytonában tér vissza az autóversenyzés világába.