péntek, február 23, 2024

Az ex-F1-es Nasr lett a Porsche 2023-as LMDh gyári pilótája

Dátum:

Megosztás:

A volt Forma-1-es versenyző Felipe Nasr és az amerikai Dane Cameron lettek a Porsche új LMDh első pilótái, akik 2023-ban kezdik meg a versenyzést. Nasrt és Cameront szombat este erősítették meg a Porsche jövő évtől induló projektje gyári versenyzőiként, amikor a Porsche bemutatta 2022-es motorsport programjait. A német gyártó közleménye szerint „intenzíven részt vesznek majd a Porsche LMDh prototípusának fejlesztésében”.

- Reklám -

Nasr és Cameron már nyár óta szoros kapcsolatban állt a Porschéval és a Penskével is, amely a márka gyári csapatát fogja üzemeltetni az FIA hosszútávú világbajnokságon és az IMSA WeatherTech SportsCar bajnokságában is.

- Reklám -

A korábbi Sauber Forma-1-es pilóta, Nasr – aki idén az Action Express Racing Cadillac csapatával megszerezte második IMSA bajnoki címét – Porsche-ba igazolása már eleve eldöntöttnek tűnt, amikor októberben bejelentették, hogy 2022-re Tristan Nunez váltja a csapatban.

Cameron a Penske Acura csapatának három évig, 2018 és 2020 között volt tagja, 2019-ben Juan Pablo Montoyával együtt IMSA-címet nyert, majd idén a Meyer Shank Racingnél folytatta kapcsolatát a Honda márkával.

- Reklám -

Az új Porsche Motorsport főnök, Thomas Laudenbach elmondta, hogy a Multimatic Motorsporttal közösen, a következő generációs LMP2 platformon kifejlesztett új LMDh januárban már intenzív teszten vesz részt, hogy optimálisan felkészüljenek a 2023-as bemutatkozásra, versenykörülmények közt.

Ez összhangban van Laudenbach november elején meghatározott menetrendjével: akkor azt mondta, hogy az autó még idén év vége előtt egy tesztpályán kerül bevetésre, mielőtt az új évben megkezdődnének az alapos fejlesztési tesztek. Az még nem tisztázott, hogy ez a shakedown a Porsche weissachi tesztpályáján vagy egy hasonló helyszínen történt-e meg. A Porsche az LMDh projekt új programvezetőjét is bejelentette.

Urs Kuratle, több mint 20 évig dolgozott a Saubernél, és ő tölti be az új pozíciót, miután korábban a 919-es program logisztikáját vezette a motorsport műveletek igazgatójaként.

Pascal Zurlinden a gyári motorsport vezetői posztjáról még októberben távozott