back to top
szombat, május 25, 2024

Amerikából érkezik vendégszereplő a WEC GT-kategóriájába

Dátum:

Megosztás:

Az amerikai hosszútávú sorozatban (IMSA) induló Corvette egy autót indít majd a WEC GT Pro mezőnyében az idénynyitó Spái 6 órás versenyen.

- Reklám -

A Corvette C8.R-t Oliver Gavin és Antonio García vezeti majd Belgiumban, mielőtt a Le Mans-i 24 óráson is indulnának. Már a Portimaóba tervezett idénynyitóra is ugyanezzel a két pilótával neveztek, és a versenynaptár változásai után is tartják magukat a tervhez.

- Reklám -

Amerikában a GT Le Mans kategóriát váltja majd 2022-ben a (GT3-as autókat felvonultató) GT Daytona Pro, aminek már nem felel meg a Corvette autója, ezért próbálják ki magukat az európai porondon is.

„A jelenlegi GTE szabályok megengedik, hogy a Corvette már gyártók ellen küzdjön a WEC-ben. 2021-es európai versenyeink mellett már többéves Le Mans-i szereplésben gondolkozunk, néhány WEC forduló mellett.” – olvasható az amerikaiak közleményében.

- Reklám -

GT Pro jövője nagyban függhet a bejelentéstől, ugyanis az Aston Martin visszavonul a kategóriából, hogy a Forma-1-es szerepvállalására koncentráljon. Ezzel pedig a Ferrari csapata (AF Corse) maradna az egyetlen alakulat.

Az ACO (a WEC szervezője) azonban 2022 végéig elkötelezte magát a GTE szabályok mellett, a brit márka bejelentése előtt.

„A Corvette emellett feltérképezi a GT3-as terjeszkedés lehetőségét, hogy 2022-ben akár az IMSA GTD Pro kategóriájában vállaljunk szerepet.”

„A spái indulás lehetőséget nyújt arra, hogy felfrissítsük magunkban a WEC szabályzatát, hogy milyen szabályok és stratégiák jellemzőek. Illetve, hogy hogyan különbözik a safety car és a boxkiállás az IMSA-hoz képest.”