back to top
szombat, május 25, 2024

A legendás csapattulajdonos elismerte, ő gázolta halálra a korábbi IndyCar-pilóta kutyáját

Dátum:

Megosztás:

Chip Ganassi bevallotta, hogy valóban ő ütötte el a korábban az IndyCar-ban versenyző Devlin DeFrancesco kutyáját a Daytonai 24 órás verseny előtt.

- Reklám -

Az előző hétvégén rendezték meg az idei Daytonai 24 órás futamot. Sajnos a viadal az egyik induló, Devlin DeFrancesco számára nem kizárólag a versenyzésről szólt, hiszen a rajt előtt, szombat reggel halálra gázolták Lucky nevű golden retrieverét. Ez a korábbi IndyCar-pilótát érhetően megrázta, amiről a közösségi médiában közzétett bejegyzése is tanúskodik.

- Reklám -

A futam után kezdett el terjedni a pletyka, hogy Chip Ganassi lehetett az elkövető. Ganassi közismert alakja az amerikai autósportok világának, korábban maga is versenyzett, most pedig többek között egy IndyCar és egy IMSA-csapat tulajdonosának mondhatja magát. Korábban a NASCAR Cup Seriesben is jelen volt az istállója, de 2021 végén eladta az alakulatát, amely megváltozott vezetéssel, Trackhouse név alatt folytatta a szereplést.

- Reklám -

A vallomásról Jenna Fryer X-oldalán keresztül értesülhetett a nagyközönség. Fryer leírta, hogy Ganassi elismerte neki a hibáját. Az újságíró hozzátette, hogy a beszámolók szerint egy „nagyon kaotikus jelenet” során történt a tragikus eset. Az elkövető azután saját elmondása szerint négy rendőrrel is beszélt az ügyben, és DeFrancescóékat is kereste, ám ők eleinte nem akarták felvenni vele a kapcsolatot.

Most úgy tűnik, hogy végül mégis normalizálódhat a viszony a felek között. Ganassi az X-oldalán keresztül fejezte ki, hogy „szörnyen érzi magát” a „rendkívül szerencsétlen eset miatt”. Emellett kijelentette, hogy egy nagylelkű adományt fog az Indianapolis Humane Society nevű állatmentő nonprofit szervezetnek eljuttatni. DeFrancesco szintén a közösségi médián keresztül elfogadta a bocsánatkérést, és megköszönte az adományt, bár azt is leírta, hogy semmi sem mulaszthatja el a veszteség miatt érzett fájdalmát.

Egyébként maga a futam sem alakult jól DeFrancesco számára. A torontói pilóta a Forte Racing 78-as rajtszámú, GTD-kategóriában induló Lamborghinijével versenyzett, Misha Goikhberg, Sandy Mitchell és Loris Spinelli társaságában. Az autó technikai problémákkal küzdött, így végül csak a negyvenedik helyet tudták megszerezni, amivel ők lettek az utolsó előtti egység, amely célba ért.