back to top
vasárnap, május 19, 2024

61 nevező küzd a győzelemért a 60. daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

Az biztos, hogy tele lesz a Daytona International Speedway január végén: öt kategóriában több mint félszáz autó versenyzői szállnak harcba a győzelemért az IMSA szezonnyitójának 24 órája során.

- Reklám -

Január 21 és 23 között kerül sor a daytonai 24 órás felvezető programjaként a Roar Before The 24-re, amely edzésként, illetve kvalifikációként is funkcionál a tényleges versenyre. Ez utóbbira 29-30-án kerül sor, szintén még januárban. Az öt kategóriában (DPi, LMP2, LMP3, GTD Pro, GTD) összesen hatvanagy autó versenyzőit figyelhetjük majd.

- Reklám -

A DPi mezőnye hét autóból áll majd, az LMP2-ben tíz nevezőt találunk. A második szezonjára az LMP3 kilenc autót tud felmutatni. Mindegyiknél népesebb mezőny találunk a GTD Pro kategóriában 13 autóval, azonban a legnagyobb létszám a GTD-é a maga 22 autójával.

A DPi-ben kétféle autót találunk, a 2017 és 2020 között folyamatosan győztes Cadillaceket, valamint a sorozatot tavaly a Wayne Taylor Racing révén megszakító Acurákat. Szigorúan a számok alapján a Cadillacnek nagyobb a matematikai esélye a győzelemre. A királykategóriában öt Cadillacre mindössze két Acura jut. Az LMP2-ben szereplő csapatok kizárólag Oreca 07-eseket küldenek a pályára, míg az LMP3-ban négy Duqueine és öt Ligier versenyzői küzdenek a 24 óra során.

- Reklám -

A 2022-es daytonai 24 órás üdítően népes mezőnyt tud felvonultatni a maga 13 autójával. Ebben van Aston Martin, két BMW, két Corvette, egy Lamborghini, egy Lexus, két Mercedes-AMG és három Porsche is. A GTD mezőnye önmagában több mint a teljes 61 nevező egyharmada. A legnépszerűbb márkák itt a négy-négy autót felvonultató Porsche, Mercedes-AMG és Lamborghini.

A daytonai 24 órás nevezőinek teljes listáját ITT böngészgethetitek!