vasárnap, április 14, 2024

49 autó a watkinsi 6 óráson, Zak Brownék kihagyják az eseményt

Dátum:

Megosztás:

Június 26-án rendezik a szezon harmadik IMSA IMSA Michelin Endurance Cup versenyét, a Watkins Gleni 6 órást.

- Reklám -

Összesen 49 nevezés érkezett a jövő hétvégi Sahlen’s Six Hours of The Glen versenyre, az IMSA Michelin Endurance Cup harmadik fordulójára.

- Reklám -

A Sebringi 12 órás óta először megrendezésre kerülő ötosztályos WeatherTech SportsCar Championship futam rajtrácsán hét DPi és LMP2, 11 LMP3, hét GTD Pro alakulat és 17 GTD autó szerepel.

Mind az Action Express Racing, mind a JDC-Miller Motorsports úgy döntött, hogy hárompilótás felállást választ a Watkins Gleni 6 órás versenyre Cadillac DPi-V.R-ek számára, így Mike Conway (31-es rajtszám) és Loic Duval (5-ös rajtszám) is visszatér, a 48-as rajtszámú AXR autóban pedig Mike Rockenfeller, Kamui Kobayashi és Jimmie Johnson indul majd.

- Reklám -

Az LMP2-es osztályban viszont nem lesz ott Zak Brown csapata a United Autosport. Az ok rém egyszerű: a csapat nélkülözhetetlen, bronz minősítésű versenyzője, Jim McGuire egy közelgő orvosi beavatkozás miatt nem vehet részt az eseményen.

Hátműtétre megy” – mondta Richard Dean, a csapat társtulajdonosa a Sportscar365-nek. „Már egy ideje halogatta a műtétet. Azt hiszem, az LMP2-es versenyautó vezetése Sebringben valószínűleg nem segített.

A GTD Pro-ban Davide Rigon és Daniel Serra a korábban bejelentett Risi Competizione Ferrari 488 GT3 Evo 2020-at kapja meg, míg úgy tűnik, Jack Hawkworth kihagyja második egymást követő versenyét, helye még nem került betöltésre a 14-es számú Vasser Sullivan Lexus RC F GT3-ban Watkins Glenre.

A GTD osztály Sebring óta a legnagyobb rajtrácsot fogja felvonultatni, számos európai és amerikai indulóval.

Ott lesz Watkins Glenben az AF Corse 21-es számú és a Cetilar Racing 47-es számú Ferrarija, a Crucial Motorsports és az Inception Racing McLaren 720S GT3-asai, az NTE Sport 42-es számú Lamborghini Huracan GT3 Evo, a Gradient Racing Acura NSX GT3 Evo22, a 99-es számú Hardpoint Porsche 911 GT3 R, valamint a Magnus Racing Aston Martin Vantage GT3-asa.