péntek, április 26, 2024

Jeff Gordon ezt várja legjobban a 2023-as szezonban

Dátum:

Megosztás:

Több dolgot is kiemelt a NASCAR jublieumi 75. idényével kapcsolatban a sorozat hétszeres bajnoka, Jeff Gordon.

- Reklám -

„Ebben az évben számos olyan dolog történik majd, ami igazán segít majd összefoglalni 75 évnyi versenyzést.” kezdte az Egyesült Államok egyik legnagyobb esti talk show-jában.

- Reklám -

Furcsa módon a legenda két olyan futamot emelt ki, amiért nem osztanak pontot. Elsőként a főleg a helyszín miatt különleges idénynyitó gálaversenyt említette:

„Először is, egy stadionban, az LA Coliseumban kezdjük a szezont, már tavaly egyszer csináltunk ilyet, de most újra megtesszük. Ez egy rendkívül szórakoztató esemény, a versenyzés ennél közelebb már nem is lehetne egy ilyen kis arénában.” – dicsérte Jeff Gordon a látványossággal felérő futamot Jimmy Fallonnak a Tonight Show színpadán.

- Reklám -

„Aztán egy utcai versenyt rendezünk, az első ilyet a NASCAR történetében. Chicago belvárosában, az utcákon alakítanak ki majd egy pályát. Ugye láttunk a motorsport más fajtáját ilyen helyen versenyezni, de az erős és hangos stock car most először kerül ilyen helyzetbe. Már kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.”

Ezzel a NASCAR felér az IndyCar mellé a pályák típusainak számát illetően, hiszen a ovál- és épített pályák mellett utcai helyszín is lesz a naptárban. Ezek aránya azonban továbbra is merőben eltérő.

A sorozat örökségét azonban minden bizonnyal az új pályára kerülő All-Star verseny mutatja majd be legjobban, hiszen egy ikonikus, a NASCAR hőskorából való pályára tér vissza a mezőny.

„Még az időben is visszaugrunk majd, North Wilkesboróba, ahol 25 vagy 30 éve nem volt verseny, egyszerűen hihetetlen.”

Ekkor lesznek a 2023-as év legfontosabb versenyei