szerda, április 24, 2024

Mayweather és Räikkönen csapatával is flörtölt, de idén sem teljesül a klasszis pilóta álma

Dátum:

Megosztás:

Azzal, hogy Hélio Castroneves a tavalyi év elején megnyerte az SRX széria első futamát, egy fogadást is megnyert, amit a sorozat vezérigazgatójával kötött: Don Hawk ennek értelmében a kapcsolatai révén garantált neki egy futamot a NASCAR Cup Series-ben. Sokan azt tippelték, hogy ez a Daytona 500-on fog megtörténni, hiszen a négyszeres Indy 500 győztes pilótának régi vágya elindulni rajta.

- Reklám -

De ez idén nem fog teljesülni és legfeljebb csak nézőként látogat ki a nagy múltú versenyre, mert csupán olyan lehetőség jött szóba Floyd Mayweather Jr. csapatánál, a The Money Team Racingnél, ami nem jelentett volna automatikus részvételt számára. Márpedig hiába beszélünk klasszis pilótáról, a szerény stock autós tapasztalata miatt könnyen előfordulhatott volna, hogy kiesik a kvalifikáción.

- Reklám -

Sajnos nincs tapasztalatom erről a helyről, nem is tesztelhetek. Azt hiszem, kemény helyzetbe hoznám magam azzal, hogy ilyen rövid idő alatt készülök fel rá. Úgy néz ki, idén nem versenyzek itt” – jelentette ki Castroneves az NBC Sportsnak a Daytonai 24 órás előtt.

Úgy hírlik, érdeklődött a 2022-ben többek között Kimi Räikkönent is foglalkoztató Project91-nél is a lehetőség iránt, de ők nem indítanak autót a február 19-i Daytona 500-on. A Sports Business Journal riportere úgy tudja, a Money Team egy másik IndyCar-pilóta, Conor Daly szerződtetését fontolgatja.

- Reklám -

Castroneves szívének most mindenesetre kedves Daytona, a 24 órás viadalon ugyanis a győztes Acura egység tagjaként vezetett.