back to top

Eldőlt a kirúgása után eredményesen visszatérő IndyCar-pilóta jövője

Dátum:

- Reklám -

A McLarentől való kirúgása után jól tért vissza az IndyCarba David Malukas. A 22 éves pilóta ennek is köszönhetően több évre aláírt az A.J. Foyt Racinghez.

- Reklám -

Hihetetlen hullámvasúton megy keresztül idén David Malukas. Az IndyCar-szezont az érvényes kontraktusa ellenére nem tudta a tervek szerint megkezdeni, mivel kerékpározás közben összeszedett egy sérülést. Végül aztán a McLaren pont azért rúgta ki, mert nem épült fel időben. Azonban a Meyer Shank Racing adott neki egy újabb esélyt, így Laguna Secában már megint ott volt a mezőnyben. Malukas a 66-os autóval pedig egészen bíztatóan teljesített eddig, főleg, ha az utolsó, torontói futamra koncentrálunk. Az utcai viadalt ugyanis az előkelő hatodik helyen fejezte be.

Új főnöke szerint „totálisan túlteljesített” Laguna Secában a McLarentől kirúgott pilóta

- Reklám -

Talán ennek is köszönhető, hogy nemrég az A.J. Foyt Racing bejelentette: több évre leigazolták a 22 éves pilótát. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a pillanatnyilag Santino Ferrucci által vezetett 14-es vagy a Sting Ray Robb irányítása alatt álló 41-es rajtszámú gépbe ülteti be a Penskével technikai szövetségben álló alakulat.

- Reklám -

Karrierje első három IndyCar-szezonja alatt – már ha valóban elkezdi a 2025-ös idényt – Malukas már a negyedik csapatnál fog megfordulni. A sorozatban a Dale Coyne Racinggel mutatkozott be, majd következett a McLaren és Meyer Shank, végül pedig A.J. Foyt istállója.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatok az A.J. Foyt Racinghez – jelentette ki Malukas. – A csapat nagyon jól teljesített ebben a szezonban, és már alig várom, hogy velük dolgozhassak, és belemerüljek ebbe a sikeres környezetbe. Mind az A.J. Foyt Racing története és eredményei, mind pedig maga A.J. Foyt kulcsfontosságú tényezők voltak abban a döntésemben, hogy ehhez a csapathoz csatlakozom.”

„Mindenki tudja, hogy A.J. egy igazi legenda, és ő volt az, akinek a nevét mindig hallottam, miközben nőttem fel – tette hozzá a pilótaként többek között négy Indy 500-at nyerő csapattulajdonosra utalva. –  Az, hogy lehetőségem van mellette dolgozni és az ő csapatában versenyezni, nagyon különleges nekem. Új fejezetet nyitok az IndyCar-pályafutásomban, és alig várom, hogy jó eredményeket érjek el az A.J. Foyt Racinggel.”

10 IndyCar rekord, amit soha nem fognak megdönteni