back to top
szombat, július 20, 2024

Élesedik a konfliktus, az FIA elnöke kitart az F1 bővítése mellett

Dátum:

Megosztás:

A Dakar Rallyn a soymotor.com által tartott sajtótájékoztatón bin Sulajm úgy nyilatkozott, igényére van az F1-nek egy amerikai csapat érkezése. Sőt, akár még egy csapatot bevállalna a királykategória nevében. Ugyanis a Haason kívül 2010 után csak távoztak csapatok.

- Reklám -

„Általánosságban, ha a Forma-1 fenntarthatóságát nézzük, akkor nyitnunk kell más márkák felé. Akár 12 csapat is lehet a rajtrácson.”  – közölte az emirátusokbeli politikus.

- Reklám -

Különösen egy nagyobb autógyár érkezését szívlelné, hiszen a királykategória nem dúskál a jelentkezőkben. A 2014 óta tartó turbóhibrid érában csak négy gyártó küldött pályára motort. Közülük a Honda később is érkezett majd ideiglenesen ki is vonult.

Sennával próbálkozott a Forma-1-ben a Cadillac anyacége

- Reklám -

„A General Motors a világ öt legnagyobb cégének egyike. Bátorítanunk kell őket, hogy érdeklődjenek a királykategória iránt. Szeretném, ha a jövő ilyen lenne.”

„A másik oldalon ott van az Andretti csapat. Van egy folyamat, várnunk kell, és meglátjuk, hogy sikeresek lesznek-e és bekerülnek-e a rácsra. Egy OEM (nagyobb autógyártó) segíteni fogja a Forma-1 fejlődését, és nem látom okát annak, hogy miért ne üdvözölhetnénk új csapatokat, különösen az amerikai csapatról van szó. Idén már három versenyünk van ott.”

A holland pilóta szerint kéne az F1-be egy igazi amerikai csapat

Ezek után pedig egy – az eddigiektől merőben eltérő dolgot fogalmazott meg. Bár eddig nagyon zárkózott volt az F1, az FIA elnöke most bátorított mindenkit a nevezésre.

„Minden olyan pályázatot üdvözlünk olyanoktól, akik a 12 csapat egyike akarnak lenni. Elfogadjuk a jó csapatokat, még ha kicsik is, mint a Haas. Reméljük, hogy a dolgok változni fognak, és lesz egy megfelelő 11. csapatunk. Meglátjuk, mi lesz.”

Annyira az F1-re koncentrál az Andretti, hogy ez a csapatuk kárára megy?