back to top
vasárnap, május 19, 2024

A Haas mástól várja a piszkos munkát és hiányolja a támogatást

Dátum:

Megosztás:

Günther Steiner szívesen látná a csapatában Logan Sargeantot, de elmondta, milyen feltétel hiányzik hozzá.

- Reklám -

Tizenhat év után először lesz állandó amerikai versenyzője a Forma-1 mezőnyének, a Williams Logan Sargeantot ülteti az egyik autóba. Az amerikai istálló, a Haas csapatfőnöke elmondta, ők eddig miért nem vették fontolóra a szerződtetését és miért szavaztak Nico Hülkenberg leigazolására, illetve Kevin Magnussen megtartására.

- Reklám -

Még mindig nagyon fiatal csapat vagyunk, a legújabb az F1-ben. Magasabb szinten teljesíthetnénk, erősebb lehetne a csapat tapasztalt pilótával, de jelenleg nincs ilyen amerikai versenyző kellő F1-es rutinnal. Ezért nem választottunk amerikait” – mondta Steiner a texasi KVUE csatornának.

A két zöldfülű alkalmazott, Nyikita Mazepin és Mick Schumacher 2021-ben és 2022-ben ugyanis sok kárt tett az autóban, ami a fejlesztési költségkeret miatt sem volt szerencsés, és ezek mellé csak ritkán párosult kiemelkedő teljesítmény, a német révén. A vezetési hibák nyilván hozzátartoznak a fiatalok fejlődési folyamatához, de a Haas úgy ítélte meg, Schumacher összességében nem teljesített elég jól a szerződéshosszabbításhoz.

Meghökkentette a Williams-t, ezért írták újra a tervet az amerikai pilótával

- Reklám -

Colton Herta nagyobb figyelmet kapott, amikor a szuperlicenc-pontok hiánya miatt nem mehetett az Alpha Taurihoz, ehhez képest mostanában alig esik szó a Williamsnél az első idényére készülő Sargeantról. Steiner csalódott emiatt.

Egy amerikai érkezik az F1-be, mégsem beszélnek róla sokat. Ezt hiányolom, hiszen mindenki azt hajtogatta, hogy amerikai pilótát akarunk a sportágba. Rendben, nem a Haas igazolta le, de így is támogatom Sargeantot, mert mélyvízbe ugrik” – nyilatkozta.

Adott egy amerikai pilóta, aki eljutott az F1-be, minden szükséges támogatást meg kell adni neki. És ez szerintem hiányzik. Remélem, később meglesz, és hogy [Sargeant] kellő rutint gyűjt, majd odajön hozzánk, az amerikai csapathoz. Ez hogy hangzik?

Az természetesen külön kérdés, hogy ha egy másik istálló kinevelne és felépítene egy ügyesnek bizonyuló amerikai versenyzőt, elérhetővé tenné-e a piacon, és hogy pont a Haas lenne-e az az istálló, amely előrelépési lehetőséget jelentene számára.