back to top
vasárnap, május 26, 2024

Robert Wickens az iRacingnek köszönheti visszatérését

Dátum:

Megosztás:

Robert Wickens Dale Earnhardt Jr. podcastjában, a Dale Jr Download-ban beszélt visszatéréséről, és az oda vezető útról.

- Reklám -

Robert Wickens az IndyCar sorozat feltörekvő csillaga volt. A bemutatkozó versenyén a pole pozíciót megszerezve és a legtöbb kört vezetve Wickens máris nevet szerzett magának a sorozatban.

- Reklám -

2018-ban Wickens még tovább emelkedett, hiszen többször is top5-ös helyezést, valamint néhány dobogós helyezést is szerzett. A 2018-as poconói futam azonban majdnem véget vetett  karrierjének.

Úgy tűnik azonban, hogy az évekig tartó felépülés és az iRacing-en való intenzív gyakorlás után egy versenyszimulátor segített Robert Wickensnek abban, hogy újra a volán mögé üljön az IMSA-ban!

- Reklám -

Robert Wickens pedig megosztotta tapasztalatait arról, hogyan jutott el a szimulátorról a tényleges versenyzéshez, és hogyan segített neki ez.

Ahogyan a technológia fejlődött az idők során, nem meglepő, hogy a valós világ fizikája bizonyos mértékig leképezhető egy virtuális rendszeren.

Az olyan szimulátorok, mint az iRacing és az Assetto Corsa azonban bizonyítják, hogy milyen messzire jutottunk. Valójában az emberek úgy vélik, hogy ez a legközelebbi érzés, amit ahhoz az érzéshez kaphatunk, mintha egy igazi autóban ülnénk.

Robert Wickens szerepelt a Dale Jr. Download legutóbbi epizódjában, ahol arról beszél, hogy az iRacing mennyit segített neki.

Az iRacing rádöbbentettet arra, hogy még mindig tudtam, hogyan kell versenyautót vezetni, még akkor is, ha megpróbáltam kitalálni, hogyan kell ezt ezekkel (a kezeivel) csinálni, ahelyett, hogy a lábaimmal csinálnám” – magyarázta Robert Wickens.

Még akkor is, ha a rendszer, amit az iRacingben használtam, nem ugyanaz, mint a Hyundai Elantrámon.

Amikor először kezdtem átugrani az iRacingre, még mindig alapértelmezetten a lábaimat próbáltam használni. Például, ha belementem egy kanyarba, ösztönösen megpróbáltam használni a lábam, de nem működött.

Aztán a kézifékhez nyúltam, fékeztem a kanyarban, és belementem a kanyarba. Az iRacing megadta nekem ezt az izommemóriát, hogy a kezem használata természetessé váljon.

E-Sport rovatunk partnere a Magyar iRacing HQ.