szombat, szeptember 30, 2023

Michelisz és Tassi TCR autója ezentúl az iRacingben is szerepel

Dátum:

Megosztás:

Megérkezett az IMSA Michelin Pilot Challenge szériában szereplő két TCR autó, a Hyundai Elantra N TC és a Honda Civic Type R.

- Advertisement -

E-Sportos rovatunkban kevés ennél örömtelibb hír fog érkezni, hiszen a magyar rajongók fantáziáját azonnal megmozgatja ez a két autó, Michelisz Norbert és Tassi Attila remek TCR-es szereplésének köszönhetően.

- Advertisement -

Bár a WTCR autóinak exkluzív jogait a Raceroom birtokolja, ezeket a specifikációjú autókat nem csak ebben a szériában használják.

Az IMSA Michelin Pilot Challenge 2001-ben alakult, és a 2021-as szezonban GT4-es és TCR autók teszik ki a széria két kategóriáját.

- Advertisement -

A Hyundai Elantra N TCR 2021-ben mutatkozott be az IMSA második számú versenysorozatában, a Bryan Herta Autosport kötelékében.

A 340 lóerős Honda Civic Type R már régi motorosnak számít, hiszen 2018 óta van jelen a mezőnyben.

Az iRacingben eddig három GT4 autó, ezek a BMW M4 GT4, a McLaren 570S GT4, és a Porsche 714 Cayman GT4 Clubsport MR.

A TCR oldalát eddig mindössze az Audi RS3 LMS képviseltette, azonban az újonnan érkezett autókkal egyre teljesebbé válik a Pilot Challenge palettája.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.