szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapE-mobilityVIDEÓ: A Nürburgringen szállt el ennek a Teslának a féke

VIDEÓ: A Nürburgringen szállt el ennek a Teslának a féke

- Hirdetés -

Misha Charoudin YouTube-os videókészítő a Nürburgringen tesztelte a Tesla Model S Ravent, és maradjunk annyiban, hogy érdekes élmény volt.

A Tesla Model S az egyik legjobb gyorsulással rendelkező autó a világon. És az egyik leglenyűgözőbb elektromos autó, amely jelenleg kapható.

- Hirdetés -

De néha a sebesség nem minden. És ez nagyon is igaz, amikor a Tesla pályateljesítményéről van szó, mivel sajnos nem olyan jó, mint gondolnánk.

Hogy ez kiderüljön, milyen is egy versenypályán, Misha Charoudin körbevitte a Model S Raven-t a Nürburgringen.

- Hirdetés -

Az autó természetesen “ludicrous” üzemmódban van ezen a pályabejáráson, nem pedig a szintén elérhető “ludicrous+” üzemmódban.

Normál kormányzási módban, alacsony regeneratív fékezési módban és hold-stop üzemmódban van. A Slip start is be van kapcsolva, ami lényegében egy trükk az autó kipörgésgátlójának kikapcsolására.

Az adaptív futómű sport fokozatban van, alacsony hasmagassággal. És nagyjából ennyi, ha a Model S Raven vezetési módjáról van szó. Mi történik tehát, amikor az elektromos autó végre pályára kerül?

Hivatalosan ez a Tesla Model S a P100D, de egyszerűbb Raven-nek hívni, ami az új neve. Charoudin pályára viszi az autót, mellette az anyósülésen a Tesla tulajdonosa, Peter ül. Érdemes azt is kiemelni, hogy ez az autó szériaautó, semmilyen átalakítást nem alkalmaztak rajta.

Charoudin tapasztalatai szerint a fékezés az egyik olyan terület, ami úgy tűnik, hogy nem felel meg a pályára szánt feladatoknak.

Egy másik probléma a Model S esetében a túlmelegedés. Ez okozta a bajt is, hiszen a határáig hajtott autóban a fékpedál magától beesett, mivel a regeneratív fékezés úgy döntött, hogy magától elindul.

A pedál ezután teljesen lemerül, így Charoudin gyakorlatilag fék nélkül maradt (a videóban kb. 12:40-től kezdődnek a problémák).

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss