péntek, április 19, 2024

Milliárdokat öl az elektromos autói fejlesztésébe a FORD

Dátum:

Megosztás:

A Ford 6200 munkahelyet teremt az amerikai Michiganben, Missouriban és Ohio államokban, mivel több elektromos jármű gyártására készül.

- Reklám -

A vállalat csütörtökön közölte, hogy 3,7 milliárd dollárt fektet be új munkavállalók felvételébe a három államban 2026-ig.

- Reklám -

Emellett mintegy 3000 ideiglenes alkalmazottat teljes munkaidős státuszba helyez át, fizetésemeléssel és juttatásokkal – közölte a vállalat.

A munkahelybővítések részei a Ford azon tervének, hogy 2026-ra világszerte évi kétmillió elektromos autó gyártsanak le.

- Reklám -

A dollármilliárdokra részben azért van szükség, mert a Ford alábecsülte az elektromos járművek iránti keresletet – mondta Kumar Galhotra, a Ford Blue, a vállalat belsőégésű járműveket gyártó részlegének elnöke.

Amint a Ford megnyitotta az elektromos F-150-re vonatkozó elővásárlásokat, azonnal elkezdte tervezni az ezeket gyártó Dearborn-i üzem bővítését, mondta Galhotra.

Az elővásárlások mennyisége sokkal nagyobb volt, mint az általunk betervezett gyártási kapacitás” – mondta a Ford fejese. „Ez volt az első alkalom a pályafutásom során, hogy már azelőtt bővítettük az üzemet, hogy az megépült volna.

A Ford áprilisban közölte, hogy az év elején 3,1 milliárd dollárt veszített, részben a félvezető chipek hiánya miatt, de a Rivian elektromos járművekkel foglalkozó startup cégbe történt nagy befektetése miatt is.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Ford is azon kapta magát, hogy mind a belsőégésű, mind az elektromos járművek gyártásához értő dolgozókat vesz fel, ahogy az iparág átáll az akkumulátoros autók fejlesztésére – mondta Kristin Dziczek, a chicagói Federal Reserve Bank of Chicago politikai tanácsadója.

Az autógyártók sok elektromos járműalkatrészt, például tengelyeket és elektromos motorokat gyártanak Észak-Amerikában, hogy elkerüljék a világjárvány okozta ellátási lánc megszakadását a tengerentúlon, ami egyelőre új munkahelyeket teremt, mondta Dziczek.