back to top
kedd, május 28, 2024

VIDEÓ: Ilyen az amikor egy off-road pickup-ból 700 lóerős IndyCar autót csinálsz

Dátum:

Megosztás:

Mi történne, ha egy IndyCar versenyekre épített Honda motort egy terepjáróba tennénk? A Hoonigan Racing Division és a HPD most kipróbálta.

- Reklám -

A Honda IndyCar-csapatai egy 2,2 literes, duplaturbós V6-os motorral – hivatalos nevén HI12TT/R – versenyeznek, amely akár 700 lóerő leadására is képes.

- Reklám -

Összehasonlításképpen, egy 2017-es Honda Ridgeline szériaautó egy 3,5 literes, 280 lóerős V6-os motorral rendelkezik, amely a Honda J motorcsaládjának része, és olyan járművekben is használják, mint az Acura MDX.

Középkategóriás pickupként a Ridgeline versenypályán érzékelt háttere nyilvánvalóan a terepjárós szférában összpontosul.

- Reklám -

2021-ben például kategóriagyőztesek – a SCORE International 7-es osztályban – lettek a 709-es autóval a híres Baja 1000-en.

A Baja 1000 egy 1967 óta évente megrendezett mexikói off-road motorsportverseny a Baja California félszigeten. A többnapos esemény a világ egyik legrangosabb off-road versenye, amely hat kontinensről vonzza a versenyzőket.

Proctor egyik csapattársa ezen a versenyen az IndyCar veterán Alexander Rossi volt, aki az első Indy 500-as győztes lett, aki megnyerte az 1000-est is.

A Baja Ridgeline természetesen 2022-es Baja 1000-en – amely jelenleg is zajlik – ugyanazt a már említett szériamotort fogja használni, ettől függetlenül viszont a Hoonigan segítségével kipróbálták azt, hogy mi lenne ha…

A Hoonigan „IndyTruck” elnevezésű szörnyetege a SEMA kiállításon lepleződött le.

Bár meglepőnek tűnhet, hogy a HPD boldogan ad egy modern IndyCar-motort egy ilyen projekthez, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a sorozat 2024-ben motorformulát vált, és 2,4 literes V6-os hibrid erőforrásokat fog használni.

A Ridgeline-t korábban a HPD új alkatrészek tesztelésére használta, mielőtt azok piacra kerültek volna.

Bár a Ridgeline-t használják alapként, a motor csak olyan járművek alvázába illeszthető, amelyek súlya nem több, mint 740 kg, mint, nos, egy IndyCar.

Így a Ridgeline-t olyannyira lecsupaszították, hogy gyakorlatilag csak a csontváza maradt meg. Az autó eredeti súlya egyébként 2000 kg volt.

Ezt a járművet egyébként leginkább bemutatóversenyeken fogja láthatni majd a nagyérdemű.