back to top
hétfő, május 20, 2024

Kilenc másodperc alatt repesztett negyed mérföldet a terepjáró – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

A Jeepnek valószínűleg nem hozza vissza a Trackhawkot, azonban a gyorsulási versenyeken találkozhatunk még velük.

- Reklám -

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk a világ dragversenyeinek rendszeres résztvevője, és számtalanszor bizonyította, hogy mit tud.

- Reklám -

Szembeszállt a nagymenő Lamborghini Urusszal, megmutatta a németeknek, hogy ki a főnök, és még a kékvérű egzotikumokkal szemben is kiállta a próbát.

Ha megkérdezed a Jeepet, hogy a Grand Cherokee Trackhawk mennyire gyors a negyed mérföldön, akkor azt fogják mondani, hogy ez egy 11 másodperc körüli gép.

- Reklám -

A szíve egy kompresszoros 6,2 literes V8-as, a híres Hellcat dög. Ez 707 lóerőt és 645 lb-ft (875 Nm) nyomatékot ad le gyári állapotában.

Mindez elég ahhoz, hogy álló helyzetből mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsuljon fel 100 km/órára.

Ez már most nyaktörő mennyiségű tolóerő, mégis egy kis előkészítéssel könnyedén áttörheti a 10 másodperces határt.

A világ leggyorsabb példányai közül néhányan nem félnek felvenni a versenyt a Tesla Model S Plaiddel, hiszen alig több mint 9 másodperc alatt képesek áthaladni a célvonalon.

Ami a fentebbi videón látható példányt illeti, az 8 másodperces menetidővel rendelkezik.

Jól hallottad, egy olyan SUV, amely kevesebb mint 9 másodperc alatt futja le a negyed mérföldet, így állítólag ez a leggyorsabb Trackhawk.

És ez sem egyszeri alkalom volt, hiszen a videón kétszer is megfutotta ezt az időt. A klipet pár hete töltötték fel, így a futamok feltehetően még az év elején történtek.