vasárnap, április 21, 2024

Hamilton? Alonso? Nem! Ez a legendás versenyző a fiatal F1-es csillag gyerekkori hőse

Dátum:

Megosztás:

Meglepő módon az amerikaiak legújabb F1-es sztárjának nem Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso a kedvenc versenyzője.

- Reklám -

A Williams Racing 3 nem túl meggyőző év után megvált Nicholas Latifitól. Annak ellenére, hogy több tapasztalt versenyző is kopogtatott a brit csapat ajtaján, végül ők a fiatal amerikai tehetséget Logan Sargeant-et választották.

- Reklám -

Ezzel végre valóra vált az amerikai rajongók azon álma, miszerint saját hazájuk szülöttjének szurkolhassanak a három Egyesült Államokban tartott Forma-1-es versenyen, Miamiban, COTA-n és a naptár legújabb helyszínén, Las Vegasban.

Az utolsó amerikai pilóta, aki a Forma-1-ben versenyzett, Alexander Rossi volt, aki mindössze 5 GP-n szerepelt, 2014-ben és 2015-ben a Marussia színeiben. Különleges pikantéria, hogy Rossi 2016-ban az IndyCar-ba igazolt, és újoncként megnyerte az Indy 500-at.

- Reklám -

Bár a fiatal amerikai versenyző már fiatal korában Európába költözött, hogy így próbáljon meg könnyebben a Forma-1-be kerülni, mégis a kedvenc versenyzője, és inspirációja nem más, mint egy bizonyos négyszeres NASCAR Cup Series bajnok.

Talán egy kicsit meglepő lesz a válaszom, de gyerekkoromban Jeff Gordon volt a hősöm. Egyszerűen imádtam őt nézni, és azt a küzdőszellemet, amit a pályán mutatott” – vallotta be Logan Sargeant.

Gordon 2001-ben nyerte pályafutása utolsó, negyedik bajnoki címét, ami azt jelenti, hogy a 21 éves amerikai pilóta 1 évesen még csak a gyerekágyból láthatta kedvencének utolsó nagy dobását.

Ettől függetlenül Gordon 93 győzelméből 35-öt 2001 után szerzett, tehát a legtöbb sikerét valószínűleg már átélhette Sargeant.

Gordon egyébként óriási F1 rajongó hírében áll, így nem csodálnánk, ha valamikor ott láthatnánk majd őt a Williams F1 garázsában a 2023-as szezon során.