back to top
péntek, június 21, 2024

Elon Musk és a Tesla éttermet nyit Hollywoodban

Dátum:

Megosztás:

Elon Musk újabb nagy projektbe vágja a fejszéjét, hiszen Tesla éttermet akar nyitni az USA szórakoztató központjában, Hollywoodban.

- Reklám -

A gyorséttermi ételek és az autó kultúra közötti kapcsolat mindkettő kialakulásának kezdetéig nyúlik vissza – írja a Washington Post.

- Reklám -

Ahogy a 20. század elején az autósok az Egyesült Államok egyre szélesedő autópálya-hálózatát kezdték használni, a gyorséttermeket kínáló üzletek is megjelentek, hogy kiszolgálják őket.

Most egy lehetséges új fejezetet írnak az összefonódó történetben: A Tesla egy 0-24-es étkezdét tervez nyitni az egyik töltőállomáshoz csatolva, ahol a felhasználók feltöltik járműveiket, és ebben a hónapban benyújtotta a terveket Los Angelesnek egy 9300 négyzetméteres létesítmény építésére.

- Reklám -

Bár a technológia lehet, hogy a legmodernebb, a mögötte álló ötlet az autósbüfék aranykorához nyúlik vissza, ahol éppúgy lehetett mutogatni az uszonyos, krómozott járművet, mint sajtburgert és sült krumplit enni.

A Tesla alapítója, Elon Musk tudatában volt ennek a kapcsolatnak, amikor 2018-ban bejelentette a tervet, amelyben egy régimódi „görkorcsolya és rock étterem” kialakítását ígérte a vállalat egyik „szuper-töltő” állomásán.

A most benyújtott tervekben egy tetőtéri bár, egy autós mozi és egy autósbüfé is szerepel, bár a hangulat inkább tűnik futurisztikusnak, mint retrónak – írja az Electrek elektromos járművekkel foglalkozó híroldal, amely elsőként számolt be róla.

A létesítmény a hollywoodi Santa Monica Boulevardon épül majd, ahol egy Shakey’s Pizza található. A kialakításban 29 fülke szerepel az autók töltésére, a vendégek pedig várakozás közben étkezhetnek és rövid filmeket nézhetnek.

Sok minden még nem világos az étteremről, amelynek építését a városnak előbb jóvá kell hagynia, beleértve a menüt és a nyitási dátumot.