hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapCautionAmerikában keresi a jövő női sztárversenyzőit a W Series

Amerikában keresi a jövő női sztárversenyzőit a W Series

- Hirdetés -

Célirányosan Amerikára koncentrál tehetségkutatójával a W Series. A terv a földrész hölgyversenyzőinek bevonása a női bajnokságba.

Nem túl sok hölgyversenyző képviselte eddig az amerikai földrész északi részét a W Seriesben. Az első szezonban még a kanadai Megan Gilkes nyert egy fordított rajtrácsos futamot, amiért viszont nem járt bajnoki pont. Legutóbb az amerikai Sabré Cook nevével találkozhattunk a mezőnyben, aki 2019-től 2021-ig versenyzett itt.

- Hirdetés -

Ennek megfelelően a kizárólag hölgyversenyzőkből álló bajnokság illetékesei a hónap végén egy amerikai tehetségkutatót tartanak. A helyszín az Inde Motorsport Ranch lesz, ahol US F4-es autókban mérhetik össze magukat a lányok.

- Hirdetés -

A tizennégy résztvevőből három amerikai, illetve lesz egy kanadai lány is közöttük. Képviselteti magát Dél-Amerika egy brazil és egy uruguayi lány révén, a legegzotikusabb pedig alighanem a fülöp-szigeteki Bianca Bustamante lesz.

A bajnokság első két szezonját egyaránt Jamie Chadwick nyerte meg. Chadwick 2022-ben biztosan nem a női bajnokságban indul majd.

“A teszt célja az lesz, hogy felmérjük az amerikai érdeklődést a bajnokság iránt, valamint hogy véglegesítük 2022-es és távolabbi terveinket” – fogalmazott a bajnokság első embere, Dave Ryan.

- Advertisement -
SourceThe Drive

Friss