back to top
kedd, július 23, 2024

Amerikában keresi a jövő női sztárversenyzőit a W Series

Dátum:

Megosztás:

Célirányosan Amerikára koncentrál tehetségkutatójával a W Series. A terv a földrész hölgyversenyzőinek bevonása a női bajnokságba.

- Reklám -

Nem túl sok hölgyversenyző képviselte eddig az amerikai földrész északi részét a W Seriesben. Az első szezonban még a kanadai Megan Gilkes nyert egy fordított rajtrácsos futamot, amiért viszont nem járt bajnoki pont. Legutóbb az amerikai Sabré Cook nevével találkozhattunk a mezőnyben, aki 2019-től 2021-ig versenyzett itt.

- Reklám -

Ennek megfelelően a kizárólag hölgyversenyzőkből álló bajnokság illetékesei a hónap végén egy amerikai tehetségkutatót tartanak. A helyszín az Inde Motorsport Ranch lesz, ahol US F4-es autókban mérhetik össze magukat a lányok.

- Reklám -

A tizennégy résztvevőből három amerikai, illetve lesz egy kanadai lány is közöttük. Képviselteti magát Dél-Amerika egy brazil és egy uruguayi lány révén, a legegzotikusabb pedig alighanem a fülöp-szigeteki Bianca Bustamante lesz.

A bajnokság első két szezonját egyaránt Jamie Chadwick nyerte meg. Chadwick 2022-ben biztosan nem a női bajnokságban indul majd.

„A teszt célja az lesz, hogy felmérjük az amerikai érdeklődést a bajnokság iránt, valamint hogy véglegesítük 2022-es és távolabbi terveinket” – fogalmazott a bajnokság első embere, Dave Ryan.