back to top
szerda, július 24, 2024

Már nem csak Penskének van pályája

Dátum:

Megosztás:

Egy újabb amerikai csapatfőnök került be egy pálya vezetőségébe Roger Penske után, aki nemes egyszerűséggel megvette az Indianapolis Motor Speedway-t.

- Reklám -

Ugyan ennyire nem vetette bele magát, a Meyer Shank Racing másodlagos névadója is egy aszfaltcsík döntéshozó bizottságába került. Ezzel ő a második IndyCar – és IMSA csapattulajdonos – aki hasonló tisztséget tölt be.

- Reklám -

„Izgatottak vagyunk, hogy Mike [Shank] csatlakozik az igazgatótanácsba, és megosztja velünk széleskörű motorsportos tapasztalatait és szaktudását a jövőben.” – közölte Ron Pace, a Road America elnöke.

Shank 1994-ben alapította csapatát, amivel kétszer nyert Daytonát – másodjára 2022-ben – kétszer lett GTD bajnok és majdnem az előző szezon DPi bajnokságát is megnyerte. A sportautózásban az Acura volt a legfőbb partnerük, az IndyCarban pedig a társmárka, a Honda.

- Reklám -

Nem mellesleg Hélio Castroneves utóbbival nyerte a negyedik Indy 500-as versenyét, így még egy legendás versenyt meg tudtak nyerni.

„Megtisztel, hogy beválaszottak Road America vezetői közé.” – értékelt Shank. – „Ez számomra új, de már várom, hogy a többiekkel a különböző kezdeményezéseken dolgozzak. Road America mindig is az MSR (Meyer Shank Racing) versenynaptárának része volt, így elég menő, hogy hatásom lehet egy ilyen különleges helyre.”

Komplett felújításon megy át Road America