back to top
kedd, április 30, 2024

A visszavágás lebeg Cole Custer szeme előtt

Dátum:

Megosztás:

Cole Custer eredménye messze elmaradt attól, amire az autója képes volt a Martinsville Speedwayen, mégis pozitívan zárta a hétvégét.

- Reklám -

A Stewart-Haas Racing versenyző elismerte, a tavalyi év után szinte bármilyen kis pozitívum előrelépésnek számít.

- Reklám -

Nyilvánvalóan egyikünknek sem volt olyan éve tavaly, mint amilyet szerettünk volna, így idén ég a vágy bennünk, hogy visszavágjunk” – mondta Custer a RACER-nek.

A műhelyben mindenki nagyon várta már, hogy idén elkezhessük az évet. Mindenki nagyon jó munkát végzett, hiszen gyors az autónk.

- Reklám -

Jó volt így az élen futni, és megmutatni az embereknek, mire vagyunk képesek. Még egy-két kisebb dolgon javítanunk kell, és akkor minden héten ott lehetünk az élmezőnyben.

Custer a verseny nagy részében az élmezőnyben autózott, azonban egy büntetés miatt a mezőny közepébe került. Az előzés szinte lehetetlen volt, így nem tudott visszakapaszkodni az elejébe.

Nagyon jól látszódott, hogy nem lehetett előzni. Amikor megbüntettek minket, tudtam, hogy nincs esélyünk visszajönni. Pedig nagyon gyors volt az autónk” – mondta Custer.

Szóval, azt hiszem, sok pozitívumot tudunk felmutatni ebből a futamból, úgyhogy csak dolgozunk tovább, és nem koncentrálunk túlságosan a rossz dolgokra.

Custer, Bowman
Custer, Bowman Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Custer: Fontos, hogy megbízz magadban

Custer továbbra is arra összpontosít, hogy a kis dolgokat jól csinálja, és így elkerülje a nagy hibákat. Ez része inkább mentális képességeket vesz igénybe.

A Cup Series nem vicc” – jelentette ki Custer. „Néhány ponton nagyon mélyre kerülsz, mert ahelyett, hogy az Xfinityben a 10. vagy 15. helyen futnál egy rossz napodon, a Cup Seriesben a 25. helyen állsz. Nagyon könnyű lecsúszni és gödörbe kerülni.

Ha túl sokáig vagy rossz hangulatban vagy gödörben, akkor ez egy visszaeséssé válik. Biztosnak kell lenned abban, hogy megvan az önbizalmad ahhoz, hogy ebből kimaradj.

Cole Custer a pole pozícióból várhatja a Bristol Dirt hétfő hajnali versenyét, és jó esélye van egy pozitív eredményre.

Boldog vagyok, hogy az első helyről indulhatok, hiszen hátulról rajtolni nagyon rizikós egy ilyen futamon.” – mondta Custer a kvalifikációt követő interjúban.

Ha mezőny végéből rajtolsz, akkor könnyen előfordulhat, hogy már az első szakaszában a versenynek kört kapsz, ezért is örülök ennek az eredménynek.

A verseny vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, hajnali 1 órakor kezdődik majd, és az az ARENA4+ szolgáltatásán lehet majd nézni a futamot.