back to top
csütörtök, szeptember 19, 2024

Bristolban tényleg megvalósul a baseball és a NASCAR összefonódása, de nem úgy, ahogy várni lehetett

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

Jövő augusztusban az amerikai első osztályú profi baseball-liga egyik alapszakaszmeccsét fogják lejátszani a NASCAR egyik legpatinásabb pályája, a Bristol Motor Speedway területén.

- Reklám -

Márciusban jelent meg az a hír, miszerint a Los Angeles Dodgers baseballcsapat stadionja is felkerült a NASCAR lehetséges dél-kaliforniai versenyhelyszíneinek listájára. Az akkori értesülések alapján a pálya a Busch Light Clash esetleges színhelyeként merült fel. Egyébként nemrég egy híres brazíliai aszfaltcsík jelentkezett be a pontozás nélküli szezonnyitó megrendezésére.

Amerikán kívülre látogathat a NASCAR, legendás Forma–1-es helyszín pályázik a futamrendezésre

- Reklám -

Ezután valószínűleg nem egy NASCAR-rajongó remélte, hogy valamikor hivatalossá válik a Dodgers meglátogatása. Azonban nemrég nem ezt, hanem egy „fordított vendégséget” jelentettek be. Jövő augusztus 2-án ugyanis két baseballcsapat mérkőzik majd meg a Bristol Motor Speedway belső részén kialakított pályán. A NASCAR naptárának egyik ékköve, amely „az utolsó nagy kolosszeum” és a „a világ leggyorsabb félmérföldje” becenevet is viseli, az Atlanta Braves és a Cincinnati Reds alapszakaszbeli összecsapásának ad majd otthont. Feltehetően azért erre a két alakulatra esett a választás, mert Bristol a két érintett város között szinte pontosan félúton fekszik.

- Reklám -

Bár baseball-viadalt még soha nem rendeztek a Bristol Motor Speedway területén, amerikaifutball-mérkőzést mér többször is tartottak benne. 1961-ben két profi együttes, a Washington Redskins és a Philadelphia Eagles mérte itt össze a tudását egy bemutatómeccs keretében. 2016-ban pedig az egyetemi liga legfelsőbb szintjéről érkezett meg ide a Tennessee Volunteers és a Virginia Tech Hokies. Egy héttel a Bristoli Csata nevet kapó összecsapás után pedig az East Tennessee State Buccaneers és a Western Carolina Catamounts tanulói harcoltak meg a győzelemért.