kedd, április 30, 2024

Gyászol az autósport világa, halálos balesetet szenvedett egy fiatal pilóta

Dátum:

Megosztás:

Federico Gutierrez és szintén autóversenyző bátyja közúti balesetet szenvedett Mexikóban még múlt vasárnap, amit a NASCAR mexikói sorozatában induló fiatalabb testvér nem élt túl.

- Reklám -

Az esetről a 7news.com számolt be a roncsról készült képpel, és azt írták, a 17 éves Federicót a helyszínen halottnak nyilvánították, míg 20 esztendő bátyját, Maxot nem életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították. A balesetről egyelőre nem derült ki további információ.

- Reklám -

Federico Gutierrez a NASCAR mexikói bajnokságában indult idén, ahol kiérdemelte a legjobb újoncnak járó díjat. Az összetettben a 7. helyen végzett, egy futamgyőzelmet szerzett.

A fiatal pilóta tragédiájáról a NASCAR központi amerikai oldalán is megemlékeztek. A sorozat tudósítója, Chris Knight rámutatott, hogy az elhunyt mexikói versenyző nagyon vidám természetű és udvarias volt, és nagyon örült, amikor az Egyesült Államokban is lehetősége nyílt versenyezni.

- Reklám -

A kórházba szállított Max Gutierrez az általánosan ismert, „amerikai” NASCAR bajnokságának harmadik számú ligájában, a Truck Series-ben is részt vett tavaly.