kedd, április 30, 2024

Harvick kiakadt: Túl csóró a NASCAR, hogy csináljon valamit

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick ismét kemény szavakkal illette a NASCAR-t, miután autója lángba borult a vasárnap esti rájátszásnyitón, a Darlingtonban.

- Reklám -

Harvick Stewart-Haas Racing Ford Mustangja a Southern 500 verseny 276. körében kigyulladt, így kénytelen volt leparkolni az autót és sietve elhagyni a pályát. A 33. helyen végzett.

- Reklám -

Biztos vagyok benne, hogy csak a versenyautó sz*r alkatrészei miatt történt az eset, mint idén már annyiszor láttuk” – mondta Harvick.

„Nem csináltak semmit. Túl csóróak hozzá, hogy megoldják. Olyan ez, mint a biztonsági problémák. Csak hagytuk, hogy tovább és tovább rosszabbodjanak a dolgok. Az autó elkezdett égni, és ahogy égett, a lángok elkezdtek átcsapni a műszerfalon.”

Futottam pár kört, aztán ahogy a lángok egyre nagyobbak lettek, elkezdte égetni dolgokat, és (a TV visszajátszásra utalva – a szerk.) azt hiszem, ott látod az összes fékfolyadékot, ami valószínűleg a fékekből és a fékvezeték egy részéből jött ki, de a tűz átjött a műszerfalon.

- Reklám -

Harvick nagyon elkeseredett volt, főleg amiatt, mert sem ő, sem a csapata nem hibázott.

Micsoda katasztrófa minden ok nélkül. Nem értünk a falhoz; nem értünk hozzá egy autóhoz sem, és itt vagyunk a boxban egy kiégett autóval, és nem tudjuk befejezni a rájátszás első versenyét a sz*r… alkatrészek miatt.

Harvick már jó ideje kritikusan nyilatkozott a Next Genről. Egy hónappal ezelőtt a Cup Series korábbi bajnoka nagyon éles hangon bírálta az autó biztonsági aspektusát, és azt mondta, hogy a NASCAR illetékesei számára nem ez a legfontosabb.

Ezeket a megjegyzéseket a múlt héten a NASCAR Cup Series rájátszásának médianapján is megismételte.

A 4-es rajtszámú autó pilótája jelenleg az utolsó helyen áll a rájátszásban, és 13 ponttal a határvonal alatt van.