back to top
kedd, július 23, 2024

Viselnek pelenkát a NASCAR versenyzők? Montoya felpróbálta…

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR egy rendkívül stresszes dolog, ráadásul a versenyzők sokszor 3-4 órán keresztül ülnek az autóban, így jogos a kérdés.

- Reklám -

A nagy kérdés tehát az, hogy viselnek-e felnőtt pelenkát, hogy megszabaduljanak a felesleges testnedvektől?

- Reklám -

Előtte el kell gondolkodni azon, hogy vajon milyen hosszú egy tipikus NASCAR-futam. A válasz az, hogy általában legalább három órán át tart, mert az autók több száz körön keresztül köröznek.

Az idő azonban egy kicsit változik, attól függően, hogy hány sárga zászló vagy bármilyen okból történő esetleges leállás van.

- Reklám -

Szóval a NASCAR versenyzők az overálljukba pisilnek? A válasz nem, mert a versenyzők általában annyira izzadnak, hogy nincs szükségük a WC használatára.

Általában annyira kiizzadod magad, hogy nem kell menned. Több mint 11 év alatt, amióta a NASCAR Cup Series-ben versenyzek, még soha nem kellett olyan nagyon kimennem a mosdóba, hogy az overállomba pisiljek”magyarázta a 2011-es Coke Zero 400 győztese David Ragan.

Miért pletykálnak arról, hogy a NASCAR versenyzők pelenkát hordanak?

Nem sokat tudni arról, honnan indult az a pletyka, hogy a NASCAR versenyzők pelenkát hordanak.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy maguk a pelenkák is veszélyt jelenthetnek a pilótákra. A pelenka anyaga ugyanis gyúlékony lehet, és veszélyesnek bizonyulhat a versenyzők számára.

Figyelembe véve, hogy mi történt Kevin Harvickkal legutóbb Darlingtonban, egy gyúlékony anyagból készült pelenka katasztrofális lehet.

Mindezzel együtt, volt már olyan versenyző, aki verseny közben használta a mosdót? Amikor egy verseny aktívan zajlik, gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy versenyző gyorsan elszaladjon a mosdóba anélkül, hogy ne veszítsen egy csomó helyet.

Tehát az egyetlen lehetőség az, amikor a futamot valamilyen okból kifolyólag piros zászlóval leintik. Mivel a versenyt leállították, a versenyzők szabadon kiszállhatnak az autójukból, és elvégezhetik a dolgukat.

Végezetül, ha már ennyit beszélünk a pelenkákról, vannak olyan pelenkagyártó cégek, amelyek szponzorálták a NASCAR versenyzőit?

A válasz igen, hiszen a Depend márka egykor a kolumbiai versenyzőt, Juan Pablo Montoyát szponzorálta.

Ez Montoya elsődleges szponzorával, a Target-tel együttműködve történt. Sőt Montoya még fel is próbálta szponzora termékét, rajongói megbotránkozására.

Emellett ott volt még a Boudreaux’s Butt Paste is. Ez egy olyan cég volt, amely a Kevin Rayt szponzorálta, és egy pelenkakiütés kezelésére szolgáló krémet reklámozott.

A legrosszabb esetben, amikor a versenyzőknek a verseny közben vécére kell menniük, általában a tűzálló ruhájukba pisilnek. Nyilván a versenyzők egy része már a verseny kezdete előtt könnyít magán, de ha valóban vészhelyzet van, akkor bepisilnek.