vasárnap, április 21, 2024

Történelmet írt a NASCAR Cup Series richmondi futama

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Cup Series történelme során a richmondi viadal volt az első pontozásos oválpályás verseny, amelyen használatba vették az esőgumikat.

- Reklám -

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték meg a NASCAR Cup Series első idei richmondi futamát. A Xfinity versenyéhez hasonlóan ezen a viadalon is sor került egy szokatlan eseményre.

Egy feldühödött versenyző hozzávágta autója egy darabját a vetélytársáéhoz (videó)

- Reklám -

 

- Reklám -

Ugyanis a NASCAR királykategóriájának történelme során először kerültek elő az esőgumik egy pontozásos oválpályás versenyen.

A Richmond Raceway-re a futamot megelőzően hullott az eső, a rajt eredetileg tervezett időpontjában már elállt, de még akkor is nedves volt a pálya. A NASCAR emiatt 19 perccel elcsúsztatta a zöld zászló első belengetését.

Az autókat pedig csak esőgumikkal felvértezve engedték elindulni. A mezőny végül 31 kört tett meg ezekkel az abroncsokkal, majd a NASCAR bedobta a sárga zászlót, hogy minden csapatnak legyen lehetősége kereket cserélni.

Elton Sawyer, a sorozat egyik alelnöke később kiemelte, hogy az esőgumik használata nélkül sokkal többet kellett volna várni az aszfalt felszáradására.

Oválpályán korábban egyszer használták éles körülmények között az esőgumikat a Cup Series pilótái, méghozzá a tavalyi All-Star versenyen, amelynek North Wilkesboro volt a helyszíne. Pontozásos oválpályás viadalon pedig a Truck Series tavalyi tavaszi Martinsville-i futamán kerültek elő ezek az abroncsok.

Egyébként a Toyota Owners 400 nevet kapó versenyt Denny Hamlin nyerte meg, a teljes végeredményt ezen az oldalon lehet megtalálni.