vasárnap, április 21, 2024

Tony Stewart újra autóban, Briscoe magát ostorozza – NASCAR Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Tony Stewart visszatér a versenypályákra, de nem a NASCAR-ba, hanem a gyorsulási szakágban indul majd el egy versenyen.

  • A NASCAR Cup Series háromszoros bajnoka, Tony Stewart ezen a hétvégén a Las Vegas Motor Speedwayen debütál az NHRA gyorsulási szakágában. „Egyszerre vagyok izgatott és ideges” – mondta Stewart. „Biztosan nagy tanulási folyamat lesz. A McPhillips Racing nevű csapat kér fel, mert úgy éreztek készen állok a megmérettetésre. Nagyon jó velük dolgozni.
  • Chase Briscoe kiesése a Homestead-Miami Speedwayen rendezett vasárnapi futamon a pilóta hibájából történt. Briscoe a 161. körben megcsúszott, erősen nekiment a falnak, és emiatt kiállni kényszerült. „Hibáztam, ennyi az egész” – ismerte el Briscoe. „Nagyon túlkormányzott volt a kocsi. Mintha jégen mentem volna. Nagyon frusztráló, hogy ez a saját hibámból történt. Jobb vagyok annál, minthogy ilyet hibázzak. Ez igazán sajnálatos. Viszont ez megkönnyíti a jövő heti dolgounkat. Nem kell aggódnunk a pontok miatt. Martinsville-ben nyernünk kell és kész!
- Reklám -

  • Az érme másik oldalán Ross Chastain áll, aki két második helyet szerzett sorozatban, és magabiztos pontelőnnyel érkezik meg Martinsville-be, a NASCAR Cup Series 3. rájátszásfordulójának döntőjére. Neki pedig pont az a problémája, amit Briscoe előnynek tart. „Nem tudom mit fogunk csinálni. Mit kéne csinálnunk? Hogy kéne versenyeznünk?” – kérdezte Chastain. „Soha nem voltam még itt (a rájátszásnak ezen szakaszában – a szerk.)… közösen tanuljuk ezeket a dolgokat a Trackhouse-zal.
  • Erik Jones volt a múlt heti Dale Earnhardt Jr. podcast vendége, ahol elmesélte, milyen körülmények között rúgta ki őt Joe Gibbs 2020-ban. „Nem igazán volt jó évünk, nem voltunk elég gyorsak” – árulta el Jones – „Ettől függetlenül azt kommunikálták felém, hogy csinálunk néhány változást a csapaton belül, és folytatjuk. Nem aggódtam a jövőm miatt. Aztán egyik nap Joe Gibbs hívott egy elég fura időpontban, és próbálták szépíteni a dolgot, de szó a mi szó, telefonon közölték, hogy ki vagyok rúgva.

Így reagáltak a NASCAR versenyzők Bubba Wallace büntetésére

  • Denny Hamlin egyetértett a NASCAR által kiszabott büntetéssel. „Meghúzták a vonalat” – mondta Denny Hamlin, a 23XI Racing társtulajdonosa és a Joe Gibbs Racing versenyzője. „Helyesen cselekedtek. „
  • Ryan Blaney szűkszavúan nyilatkozott legjobb barátjáról, Bubba Wallace-ról, de a büntetéssel ő is egyetértett. „Én személy szerint örülök annak, hogy a NASCAR keményen lecsap azokra, akik szabálytalankodnak. Csak így lehet a dolgokat kordában tartani.
  • Joey Logano sok incidensben részt vett már karrierje során, így az ő véleménye is fontos: „Ez a sportág sokszor próbára tesz téged” – magyarázta Logano. „A karrierem során sokszor hibáztam, és hoztam olyan ostoba döntéseket a versenyautókban, amelyeket megbántam. De mindegyikből tanultam, és úgy érzem, most már tudom, hol a határ.”