csütörtök, február 22, 2024

Kyle Busch: Jövőre nagy változások jönnek az életemben

Dátum:

Megosztás:

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Kyle Busch jövőre elhagyja a Joe Gibbs Racing 18-as autóját, és erre a legutóbbi nyilatkozata is ráerősített.

- Reklám -

Kyle Busch szombaton még mindig nem tudott pontos információkkal szolgálni jövőjével kapcsolatban, mégis úgy tűnt, hogy válaszaiban sok mindent elárult.

- Reklám -

Megismételte, hogy a folyamatban lévő szerződéstárgyalásai nehéznek bizonyultak, sok álmatlan éjszakával.

Nem olyan egyszerű olyan csapatot találni, amelyik akarja a veterán pilótát – vagy meg tudja fizetni -, mert Buschnak a családjára is gondolnia kell, ráadásul a Camping World Truck Series csapatára, a Kyle Busch Motorsportsra is.

- Reklám -

Minden bizonnyal a lista tetején” – válaszolta Busch arra a kérdésre, hogy mennyire fontos a kompetitív autó. „Olyan helyre akarsz menni, ahol úgy érzed, hogy jó esélyed van arra, hogy a győzelemért versenyezz.

Hidd el, nem érzem úgy, hogy fair lenne velem vagy a családommal, vagy bármi mással szemben, ha kevesebb időt kellene együtt töltenünk a továbbiakban, mert változtatnunk kell az életmódunkon; ez nem kérdés. Nagy változás következik az életünkben.

Megéri-e úgy menni, hogy nincs lehetőségem azonnal nyerni, vagy egy építkező csapathoz igazolni azzal szemben, hogy garantált győzelmi esélyem van?

Mindezeket a kérdéseket mérlegeljük. Ismétlem, ez az oka annak is, hogy ez nem olyan egyszerű és könnyű a helyzetünk. De szerencsére vannak lehetőségek.

Vannak elérhető Cup ülések, de annyi biztos, hogy a jövő év nem úgy fog kinézni, mint ahogy az elmúlt 15 évem kinézett.

Megannyi győzelem és bajnoki cím után véget érhet Kyle Busch és a Toyota kapcsolata?
Megannyi győzelem és bajnoki cím után véget érhet Kyle Busch és a Toyota kapcsolata? Fotó: Rusty Jarrett/Getty Images for NASCAR

Tényleg elköszön Kyle Busch 15 év után a Joe Gibbs Racingtől?

Busch és a Joe Gibbs Racing már egy ideje próbálnak összehozni egy megállapodást, és a legendás versenyző elismerte, engedményeket is tenne, hogy a csapatnál maradhasson.

A kétszeres bajnoknak nem csak a jövője forog veszélyben, hiszen az idei szezonját is a hónapok óta tartó kérdéssorozatok zavarják meg.

Arra a kérdésre, hogy kaptak-e egyértelmű tájékoztatást arról, hogy a JGR-nek hogyan néznek ki a tervei 2023-ra, Busch egyértelmű választ adott: „Ezt nem mondták nekem. Még nem.

Kyle Busch a Hendrick Motorsportsnál kezdte a karrierjét, azonban 2008-ban úgy érezte, hogy váltásra van szüksége. Ekkor kötött szerződést jelenlegi csapatával, a Joe Gibbs Racinggel, ahol a 18-as M&M’s támogatású autóba ülhetett be. Jövőre M&M’s már nem lesz a 18-as autón, és eléggé valószínű, hogy 37 éves kétszeres bajnok sem.

Legutóbb 15 évvel ezelőtt mentem keresztül ezen, és akkor is tanulságos volt. Akkor is nehéz volt, de semmiben sem hasonlított a mostanihoz.

Akkor csak én voltam, én és én. Nem volt Samantha, nem volt fiam, lányom. Csak egy ügynököm volt, aki segített nekem, most pedig Samanthával és a családdal együtt teljesen magamra maradtam.

Sok mindent át kell élnem, de ez sokkal, de sokkal nehezebb, mert most már a Kyle Busch Motorsportra is gondolnod kell, és van egy épület, amit ki kell fizetned.