back to top
péntek, június 21, 2024

Hill hazai pályán győzött az eddigi legszorosabb atlantai befutón

Dátum:

Megosztás:

Austin Hill diadalmaskodott az Atlanta Motor Speedwayen, amely a pálya történelmének legszorosabb Xfinitys befutóját hozta.

- Reklám -

A 28 éves georgiai születésű versenyző NASCAR-pályafutása során először nyert szülővárosa pályáján, mindössze 0,111 másodperccel előzte meg a JR Motorsports pilótáját, Josh Berryt. Austin Hill dolgát megnehezítette az is, hogy a rádió meghibásodása miatt nem tudott kapcsolatba lépni csapatával a Richard Childress Racinggel.

- Reklám -

Ember, nézzétek ezt a tömeget; imádom a szurkolókat.” – mondta mosolyogva Hill a hangos és lelkes szurkolók felé nézve. „Micsoda autó, ember. Az RCR mindent megtett azért, hogy egy olyan autót adjon nekem, amivel igazán gyorsan tudtam versenyezni.”

A hibás kommunikációs eszköz miatt Hill ráadásul nem kívánt kiállásra is érkezett a pitbe, de sisakcserével sem sikerült megoldani a problémát, így kézjeleket dolgoztak ki azért, hogy kommunikálni tudjon csapatával.

- Reklám -

A versenyen 17 alkalommal cserélt gazdát a vezető hely, de Hill 48 körrel a vége előtt egy újraindításnál végleg átvette az elsőséget, feltartóztatta Berryt, Ryan Truexet, Daniel Hemricet és Tyler Reddicket is. Az élmezőny a várakozásoknak megfelelően kockáztatott, de Hill el tudott húzni, és a kockás zászló felé haladva már nem volt kihívója, így megszerezte második sorozatbeli győzelmét 2022-ben.

Allmendinger nagyot mentett

Ryan Truex lett a harmadik, őt Reddick és a regnáló Xfinity Series bajnok Daniel Hemric követte.

Noah Gragson és JR Motorsports-os csapattársa, Justin Allgaier a hatodik és hetedik helyen végzett, őket Landon Cassill, Riley Herbst és A.J. Allmendinger követte.

Ez a 10. helyezés komoly felzárkózás eredménye a Kaulig Racing versenyzője, Allmendinger számára, aki kilenc ponttal vezette a bajnoki tabellát az atlantai futam előtt. Allmendinger egy gumiprobléma és egy lassú kiállás miatt két kör hátrányba került a második szakaszban, és ez egy hosszú, kihívásokkal teli napnak bizonyult számára, de végig küzdött és módszeresen dolgozta magát előre.

Ty Gibbs az utolsó szakasz újraindításakor keményen versenyzett Herbst ellen az élen,  azonban a falnak csapódott és kiállni kényszerült.

Gibbs hátránya így a nagyot mentő és jelenleg a bajnokságot vezető A.J. Allmendingerrel szemben 9-ről 29 pontra duzzadt.

NASCAR Xfinity Series – Atlanta Motor Speedway – Nem hivatalos végeredmény