back to top
hétfő, május 20, 2024

Engedményt kap a NASCAR versenyző, mert koronavírusos volt

Dátum:

Megosztás:

Buescher továbbra is versenyben marad a NASCAR rájátszásáért, annak ellenére, hogy nem tudott elindulni Gatewayen betegsége miatt.

- Reklám -

A NASCAR jóváhagyta Chris Buescher számára a rájátszásba jutáshoz kötelező indulási ráta alóli mentességet, ami lehetővé teszi számára, hogy akár részt vehessen majd a NASCAR rájátszásában – írja a CBS Sports.

- Reklám -

Buescher kihagyta a múlt heti versenyt Gatewayben, miután a COVID-19 tesztje pozitív lett.

Az RFK Racing a múlt héten jelentette be, hogy Buescher nem fog versenyezni a World Wide Technology Raceway-en, miután pozitív lett a COVID-19 tesztje.

- Reklám -

A sofőrnek ez volt az első olyan versenye, amelyet 2016-os első, teljes munkaidős szezonja óta kihagyott a Cup Seriesben.

Buescher helyett a NASCAR Camping World Truck Series sztárja, Zane Smith vezette a 17-es rajtszámú autót, és a kiváló 17. helyen végzett a Cup Series debütálásán.

Bob Pockrass beszámolója szerint a 17-es autó pilótája vasárnap a Sonoma Raceway-en tér vissza a mezőnybe.

Várható volt, hogy Buescher felmentést kap a kötelezettség alól, mivel a NASCAR általában nagyvonalúan adta meg a felmentést a sérülés vagy betegség miatt kihagyott versenyzőknek, mióta 2014-ben bevezették a jelenlegi rájátszási formátumot.

Korábban Jimmie Johnson és Austin Dillon 2020-ban, valamint Corey LaJoie 2021-ben kapott playoff-mentességet a COVID miatt.

Bár Buescher így rájátszásra jogosult marad, a verseny kihagyása jelentősen megnehezítette a NASCAR rájátszásba vezető útját.

A Gateway előtt az RFK Racing versenyzője a 21. helyen állt a pontversenyben, 75 ponttal lemaradva a rájátszásba jutásért járó utolsó helyhez szükséges határvonaltól.

Most Buescher a 24. helyre esett vissza, és 104 ponttal van lemaradva Tyler Reddicktől a kiesőhelyen.