back to top
szombat, május 25, 2024

Blickensderfer távozik a Front Row Motorsports-tól

Dátum:

Megosztás:

A kétszeres Daytona 500 győztes crew chief, Drew Blickensderfer 3 szezon után szakít jelenlegi csapatával.

- Reklám -

Blickensderfer veteránnak számít a szakmában. Másfél évtizedes pályafutása során több nagy NASCAR sztár, így Carl Edwards, Jeff Burton, David Ragan, valamint Matt Kenseth crew chief-jeként is dolgozott. Utóbbival 2009-ben Daytona 500 győzelmet is elért, míg Ragant a 2011-es, szintén Daytonában rendezett Coke Zero 400 megnyeréséhez segítette hozzá.

- Reklám -

2019 óta a Front Row Motorsports alkalmazásában állt, ahol crew chief-ként Michael McDowell munkáját segítette. A 36 éves arizonaival idén egy emlékezetes befutót követően második Daytona 500-át is behúzta, így a bajnokság rájátszásában is érdekelt volt.

„Drew érkezése óta azon dolgozott, hogy a 34-es csapatot új magasságokba emelje. Ennek megkoronázása volt az idei Daytona-i győzelem. Most arra kell koncentrálnunk, hogy megtaláljuk a csapat következő vezetőjét, aki tovább építkezhet a fennálló szilárd alapokra. Ez a folyamat már elkezdődött, és terveink szerint hamarosan le is zárul. Minden jót kívánunk Drew-nak a továbbiakban” – nyilatkozta a csapattulajdonos, Bob Jenkins.

- Reklám -

A csapat által kiadott közlemény szerint Blickensderfer maga kérte szerződése felbontását.