szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARDale Jr. szerint Elliottnak a falba kellett volna raknia Ross Chastaint

Dale Jr. szerint Elliottnak a falba kellett volna raknia Ross Chastaint

- Hirdetés -

A NASCAR Cup Series Gatewayben rendezett futamán Ross Chastainnek sikerült magára haragítania sok embert, köztük Elliott csapatfőnökét is.

Természetesen Chastain kilökéseire nem maradt el a válasz, hiszen Elliott és Hamlin is megpróbált visszavágni – kisebb nagyobb sikerrel – a riválisuknak.

- Hirdetés -

De Chastain számára sokkal rosszabb is lehetett volna a helyzet, ha Elliott megcsinálja azt, amit rádión kért tőle csapatfőnöke, Alan Gustafson.

Ezzel kapcsolatban Dale Earnhardt Jr. – aki korábban dolgozott együtt Gustafsonnal – is úgy véli, hogy Elliott crew chiefje nem lesz boldog attól, hogy versenyzője nem vitte végbe tervét.

- Hirdetés -

Chase Elliottnak egyértelműen azt mondták, hogy ha van lehetősége rá, vessen véget Chastain versenyének” – mondta Dale Jr. “Chase megpróbálta, hiszen meglökte őt az (1-es kanyarba), de Ross megfogta az autót.

Earnhardt Jr. úgy jellemezte Elliott próbálkozását, hogy amit tett, az “nem egészen az, amit az orvos felírt.

Nem egészen azt csinálta, amit kértek, mert Alan Gustafson, a csapatfőnöke nem játszik. Ha azt mondja, hogy rakj a falba valakit, akkor jobb, ha teljesíted a kérését” – folytatta.

Persze nehéz elképzelni, hogy Dale Jr. komolyan gondolta mondatait, és valószínűleg kicsit humorosra próbálta venni a figurát.

Chase Elliott egy interjúban elárulta, hogy valóban elbeszélgetett a Trackhouse Racing versenyzőjével, miután a futam során incidensek egész tárháza alakult ki közöttük.

A Hendrick versenyzője elárulta, hogy megbocsátott a riválisnak, de persze elmondta neki a véleményét. Persze ehhez az is kellett, hogy Chastain felvállalja bűneit, és ő kezdeményezze a beszélgetést.

Ahogy mondtam, megpróbáltam uralkodni magamon, és szimplán elmondani a véleményem. Nekem mindegy, hogy ő ezt miképpen fogja fel, én már túltettem magam a dolgon” – tette hozzá Elliott.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss