szerda, április 17, 2024

Almirola a pole-ban, domináltak a Fordok Bristolban

Dátum:

Megosztás:

Óriási meglepetésre a Fordok dominanciájával kezdődik a bristoli hétvége. Arci Almirola idén először a pole-ban, 6 Ford a top 10-ben.

- Reklám -

Almirola, a péntek esti időmérőn 128,382 mérföld/órás átlagsebességgel szerezte meg az első rajtpozíciót.

- Reklám -

Almirola épphogy megverte márka, és csapattársát Chase Briscoe-t aki utolsóként kvalifikált, és végül 22 ezreddel maradt el a legjobb időtől.

Az utolsó Ford-pilóta, aki pole-t szerzett Bristolban, Greg Biffle volt a 2012 márciusában megrendezett tavaszi futamon.

- Reklám -

Nagyon jó volt az autó az edzésen. Azt hiszem, 55 kört futottunk egyhuzamban, és nagyon jól éreztem magam” – mondta Almirola. „Aztán az időmérőn is nagyon gyors volt.

„Nagyon büszke vagyok a csapat erőfeszítéseire. Nem jutottunk be a rájátszásba, de megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek – versenyezni tudunk ezekkel a srácokkal. Holnap este 500 kör után megpróbálunk ugyanitt lenni.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte hogyan változhat a pálya a verseny folyamán, Almirola így felelt: „A pálya egyszerűen csak nagyon tapad, és mi pedig kihasználjuk az alsó ívet. Nem úgy tűnik, hogy bármennyire is érdemes lenne más ívet próbálni.

Remélhetőleg ez megváltozik. Jellemzően az éjszaka folyamán, amikor sok gumit raknak le az Xfinity versenyzők.

Alex Bowman végül harmadik lett, Denny Hamlin – aki a kvalifikációt megelőző edzésen a leggyorsabb volt – a negyedik, Kyle Larson pedig az ötödik lett.

A top10-et Ryan Blaney, Kevin Harvick, Christopher Bell, Austin Cindric és Brad Keselowski egészíti ki.

Kyle Busch megpördült az edzésen, és utána nem nagyon tudott gyakorolni, és így csak a 21. helyről rajtolhat majd. Nagy vesztes még Austin Dillon és Daniel Suarez, akik a 28. és 29. helyről rajtolhatnak majd.

Végeredmény