szombat, február 24, 2024

Még mindig smucig az IndyCar tulajdonosa

Dátum:

Megosztás:

Emeltek az IndyCar előszobájának számító sorozatban a győztes díjazásán, de nem biztos, hogy ez már elég az előrelépés finanszírozásához. Ez megakaszthatja az ígéretes autóversenyzők karrierjét.

- Reklám -

Az IndyCar tulajdonosa, a Penske Entertainment bejelentette, hogy idén 500 ezer helyett már 850 ezer dollár pénzjutalmat kap az Indy NXT (az IndyCar előszobájának) bajnoka, amiből finanszírozhatja az előrelépését. Ez szépen hangzik, de valójában nem annyira: a RACER rámutatott, hogy mielőtt tavaly a Penkse tulajdonába került a sorozat, a 2021-es kiírást megnyerő Kyle Kirkwood 1,2 millió dolláros bónuszt kapott.

- Reklám -

A vállalatot sokan kritizálták, amiért a fogához veri a garast, hiszen míg az említett Kirkwood meg tudott vásárolni egy ülést az előző szezonra az IndyCar-ban, a 2022-es bajnok svéd Linus Lundqvist nem, és még mindig nem tudni, hol folytatja a karrierjét.

A bajnokság 2. helyezettje ezentúl 125, a 3. 65 ezer dollárt fog kapni, a bajnokcsapat gázsiját 35 ezerre emelik, az egyes futamok dobogósainak díjazása pedig 15, 5 és 2,5 dollárra nő. A teljes jutalomkeret 1,4 millió dollár, ennek több mint a felét kapja a bajnok. Utóbbi az összeget tesztelésre fordíthatja.