csütörtök, április 18, 2024

Itt van a nagy bejelentés, eldőlt McLaughlin sorsa!

Dátum:

Megosztás:

Hosszú távra magához láncolta a Team Penske csapata Scott McLaughlin versenyzőt, aki idei második szezonjában 3 futamgyőzelmet szerzett.

- Reklám -

Roger Penske nem hagyja, hogy az istállótól távozzon az idei év egyik legnagyobb felfedezettje.

- Reklám -

A háromszoros ausztrál Supercars-bajnok és háromszoros NTT IndyCar Series futamgyőztes Scott McLaughlin a következő éveket is a 3-as rajtszámú Team Penske Chevyben tölti majd, miután többéves szerződéshosszabbítást írt alá a csapattal.

Scott nagy kockázatot vállalt, amikor az IndyCarba jött, hiszen tudta, hogy egy olyan sorozatot hagy el, ahol hosszú éveken át domináns volt – és lett volna továbbra is” – mondta Tim Cindric, a Team Penske elnöke.

- Reklám -

Látni az eddigi sikereit igazán kielégítő volt, hiszen bíztunk a tehetségében. Csak azt nem tudtuk, hogy mennyi időbe telik, amíg belerázódik, és magabiztos lesz.

Scott gyorsan alkalmazkodott, és máris bebizonyította, hogy az IndyCar versenyzés egyik legversenyképesebb korszakában bármelyik pályán képes győzni. Izgatottan várjuk, hogy még évekig a Team Penske örökségének része maradjon.

McLaughlin 2017-ben csatlakozott a Team Penske DJR-hez, majd 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban egymást követő Supercar-címeket szerzett, mielőtt átigazolt az IndyCarba, ahol 2021-ben az Év Újonca címet nyerte el.

A 29 éves versenyző egyike annak az öt pilótának, akiknek esélyük van megnyerni az IndyCar-bajnokságot ezen a hétvégén Montereyben.

A Team Penske hatalmas szerepet játszott a karrieremben, és segített eljutni oda, ahol ma tartok, így izgatottan várom, hogy a jövőben is Rogerrel, Timmel és az egész csapattal versenyezhessek” – mondta McLaughlin.

A lehetőség, hogy az Egyesült Államokba költözhettem, és az IndyCar Series-ben versenyzőként üldözhetem az autóversenyzői álmomat, olyan dolog, ami nem lett volna lehetséges a Team Penske nélkül, ezért örökké hálás leszek.

Annyi nagyszerű pillanatot éltem át ezzel a csapattal, a három Supercars-bajnoki cím megnyerésétől kezdve a Bathurst 1000 megnyerésén át az első IndyCar-indulásomig. Most pedig az élmezőnyben vagyunk szinte minden héten.

Alig várom, hogy lássam, mit tartogat a jövő a Team Penske csapatnál.