vasárnap, június 4, 2023

Luxus helyszínen hozott szoros végeredményt az IndyCar tesztje

Date:

Share:

A kaliforniai Thermal Club tesztpályán csütörtökön és pénteken együtt körözött a mezőny a 2023-as szezonra való felkészülés jegyében.

- Advertisement -

Ez volt az első alkalom 2020 óta, hogy a csapatok közösen bonyolítottak le egy tesztet a privát gyakorlásaik mellett, és a három évvel ezelőtti próbálkozással ellentétben az időjárás ezúttal nem tett keresztbe. A két tesztnapon egy szünettel kettébontva összesen öt-öt órát gyakorolhattak a csapatok, a felkészülést nagyobb akadály nem háltráltatta. Meghibásodások természetesen előfordultak, de baleset nem történt, csak kicsúszások miatt került elő a piros zászló.

- Advertisement -

A többszáz millió dollárt érő, csak (évi 5 millió dollárba kerülő) klubtagsággal látogatható, szállodával, éttermekkel és wellness-komplexummal rendelkező tesztpálya egy kivétellel hosszabb, mint az IndyCar idényének bármelyik helyszíne, ennek ellenére a második tesztnap végére alig másfél másodperc választotta el a leggyorsabb és a leglassabb versenyzőt.

A 27 pilótából Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) futotta meg a legjobb időt, őt Christian Lundgaard (Rahal Letterman Racing) és Kyle Kirkwood (Andretti Autosport) követte.

Az újoncok közül Marcus Armstrong 5., Agustin Canapino 21., Sting Ray Robb 24., Benjamin Pedersen 27. lett. Az eredmények természetesen viszonylag keveset árulnak el az erőviszonyokról. „Lekapartuk a rozsdát magunkról. Jó újra munkába állni és felvenni a ritmust” – mondta például az első napon Colton Herta.

A meghibásodásokkal egyik csapat sem került nagy hátrányba, a megtett távokban nem alakultak ki látványosan nagy különbségek. A két tesztnap eredményei az alábbi linkeken érhetők el:

Az IndyCar szezonja március első hétvégéjén indul.