vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarGyőztes autót kap Herta, az összetört gépe helyett

Győztes autót kap Herta, az összetört gépe helyett

- Hirdetés -

Az Andretti Autosport gőzerővel dolgozott már tegnap este óta Colton Herta új autóján, és már csak az utolsó simítások maradtak hátra.

Colton Herta a tegnapi utolsó edzésen törte össze autóját, méghozzá eléggé csúnyán. A fiatal versenyző a levegőbe emelkedett, majd nagy erővel csapódott vissza a földbe.

- Hirdetés -

Szerencsére Herta az eset után jelezte, hogy jól van, és az agyrázkódási teszten is átment.

A legnagyobb kérdés ezután az autóját illette, hiszen a szerelőknek nincs sok idejük a szerelésre, azonban az Andretti Autosport mind a négy csapatot bevonta, és az éjszakai műszak meghozta eredményét.

- Hirdetés -

A munka oroszlánrészét tegnap este végeztük el” – mondta Rob Edwards, Andretti COO a RACER-nek. “A srácok most újra bent vannak, hogy befejezzék az autót, és biztosítsák, hogy holnapra készen álljon.

Mivel egy új és kipróbálatlan autóval indul Herta a nagy versenyen, az Andretti csapat engedélyt kért arra, hogy a holnapi 106. Indy 500 előtt megtehessenek egy installációs kört az autóval.

Természetesen kértük a vezetőséget, hogy ezt megtehessük, de elutasítottak minket” – mondta Edwards az IndyCar által egykor adott engedélyről. “Nem ideális, de majd megbirkózunk vele. A srácok úgy csinálják meg az autót, hogy az a lehető legjobb állapotban legyen.

Azért kár, de a sérült autó helyére az a csereautó kerül, amivel két héttel ezelőtt megnyerte az Indy GP-t. Szóval ha Coltonnak holnap jó napja lesz az új autóval, az biztosan egyedülálló történet lesz.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss