hétfő, április 15, 2024

Gumibeszállítót vált az Indy Lights

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar égisze alatt futó Indy Lights széria megszünteti a Cooper Tires-el való hosszú távú partnerségét, és a következő szezonban visszatér a Firestone-hoz.

- Reklám -

Az Indy Lights 1986-os megalakulásakor a Cooper Tires anyavállalata, a Goodyear volt a kizárólagos gumiszállító egészen 1990-ig. A bajnokság ekkor Firestone abroncsokra váltott és ez az együttműködés a 2013-as szezonig kitartott. Előfordult, hogy a Dayton almárkát is használták. A Cooper Tires 2014-ben vette át a Firestone helyét, akik kivonultak a sorozatból.

- Reklám -

Szeretnénk köszönetet mondani a Cooper Tiresnek, amely 2014 óta az Indy Lights partnere. A segítségük, amíg az IndyCar átvette az operatív irányítást, kiemelt szerepet játszott a sikerünkben. A Firestone-nal alig várjuk, hogy elkezdődjön ez az új korszak, amely összehangolja az egész IndyCar paddockot, és segít a feltörekvő csillagainknak elérni a céljukat, hogy az IndyCar Series-ben versenyezzenek.” – mondta Levi Jones, az Indy Lights igazgatója.

A váltás segíthet a fiataloknak

Az Indy Lights ezzel a lépéssel igazodik az IndyCar Series-hez és az azonos beszállító miatt, a feltörekvő pilóták könnyebben belerázódhatnak majd az IndyCar autók vezetésébe, amennyiben sikerül a legfelső szintre lépniük.

- Reklám -

A Road To Indy program többi bajnokságának, az Andersen Promotions tulajdonában lévő a USF Juniors-nak, a USF 2000-nek és az Indy Pro 2000-nek továbbra is a Cooper Tires biztosítja majd a gumikat.

Jay Frye az IndyCar elnöke elismerően nyilatkozott a régi-új gyártóról: „A Firestone továbbra is fenomenális partner. Büszkék vagyunk arra, hogy a kapcsolatunk kibővül azzal, hogy mindkét sorozatunk számára szállítanak abroncsokat. A részletekre, a biztonságra és a teljesítményre fordított figyelmük páratlan. Világszínvonalú termékeik szállítása az IndyCar Series és az Indy Lights számára tükrözi a Firestone elkötelezettségét az IndyCar jelene és jövője iránt.