2021 a fiatal csillagok éve volt az IndyCarban, azonban közülük is a legfényesebben a Ganassi versenyzője, Alex Palou ragyogott.

- Reklám -

A spanyol versenyző már a második teljes szezonjában elhódította a bajnoki címet. Kimért, ugyanakkor a legfontosabb pillanatokban agresszív versenyzése egy legendás Ganassi versenyzőjéhez, Dario Franchittiéhez hasonlított.

- Reklám -

Franchitti 2009-ben tért vissza a csapathoz egy balul sikerült NASCAR-os kitérő után, és három évig nem is sikerült őt letaszítani az IndyCar trónjáról.

Pontosan emiatt akkor elismerés, hogy sokan már most a skót versenyzőhöz hasonlítják a mindössze 24 éves Palout.

- Reklám -

Míg sok vetélytársának tele volt hullámvölgyekkel a szezonja, addig a spanyol pilóta konzisztensen hozta a kötelező eredményeket minden fordulóban.

8 dobogót szerzett 16 versenyen, és 3 győzelmi trófeát vihetett haza. Bár megnyerni az első bajnoki címet nehéz, megvédeni azt talán még nehezebb, és ezt tudja Palou is.

„Izgalmas évnek nézünk elébe. Szerintem több, mint 10 versenyző is esélyes a végső győzelemre, ami szerintem egy nagyszerű dolog. Bár a bajnokságot tavaly megnyertük, nem mondanám azt, hogy tökéletes szezont futottunk. Jövőre szeretnék szintet lépni. Jobban ismerem a csapatot és az autót, kezdek belejönni az ovál versenyzésbe – amit eleinte nagyon nem szerettem -, úgyhogy készen állok” – nyilatkozta a Racer magazinnak Palou.

„Még mindig fejlődök, bár azt hiszem ez mindenkire igaz. Érdekes lesz úgy visszatérni egyes pályákra, hogy már van tapasztalatom rajtuk.”

Palou aki az Autosport 2021-es versenyzői top 50-es listáján az 5. helyet érte el, ki is emelt egy dolgot, amiben mindenképp szeretne jobban teljesíteni.

„Az időmérő edzéseken keményebben oda kell tennem majd magam. Nagyszerű lenne gyorsabbnak lenni a kvalifikációkon, hiszen ha jó pozícióból rajtolok, akkor sokkal könnyebb a verseny is” – tette hozzá Palou, aki háromszor indulhatott az első sorból 2021-ben, Portlandben pedig pole-t is szerzett.

„Volt olyan versenyzőtársam, aki háromszor is pole-ban volt, így vitathatatlan, hogy ebben a tekintetben még van hova javulnom.”