péntek, június 9, 2023

Kobayashi élvezi a GT3-as autó nyújtotta kihívást

Dátum:

Megosztás:

Kamui Kobayashi óriási kihívással találja szemben magát a hétvégi IMSA fordulón, hiszen egy olyan autóba kell ülnie, amit még sosem vezetett.

- Advertisement -

Kobayashi a sérült Jack Hawksworth-öt helyettesíti majd a 14-es számú Vasser Sullivan Lexus RC F GTD PRO versenyautóban, amellyel életében először fog versenyezni.

- Advertisement -

Ráadásul egy olyan pályán – a Canadian Tire Motorsports Parkban – amelyen még soha nem versenyzett.

És, bár a múlt héten Watkins Glenben ott volt a 48-as számú Cadillac DPi autóval, közben vissza kellett utaznia Európába, így túl későn érkezett a csütörtök délutáni pályabejáráshoz. Az egyetlen tapasztalata a szimulátoron van.

Vezettem pár kört a szimulátoron Charlotte-ban” – mondta Kobayashi. „Természetesen vezettem az RC F GT3-as autót, és eléggé ismerősnek éreztem. Vezettem már GTD-ben a Ferrarival és az AMG-vel, és bár ez volt az első alkalmam az RC F-ben, de a GT3-at elég jól ismerem, szóval ez megkönnyítette a dolgomat.

A legnagyobb kihívás a pályán lesz – csináltam egy pályabejárást a szimulátoron, de mégis, egy igazi autóval egy igazi pályán más lehet. Igyekszem a legjobbat kihozni belőle, de az biztos, hogy szükségem lesz a csapat támogatására

Tekintettel a Lexus Toyotával való kapcsolatára, logikus választás volt Kobayashi Hawksworth helyettesítésére.

Kobayashi a nehézségek ellenére készen áll a kihívásra, és bevallja, hogy rajong a GT-autókért.

A nyílt kasztnis autókon nőttem fel – a Forma-1-ben versenyeztem, aztán jöttek a sportautók, és most már jobban ismerem a sportautókat” – mondja a 2021-es Le Mans-i 24 órás verseny győztese. „Amikor bepattanok egy GT-autóba, az más. Rengeteg jó versenyző van a GT-mezőnyben. Nyilvánvalóan nem könnyű egyből gyorsnak lenni, de azt hiszem, ez olyasmi, amit egyszer majd hosszabb távon is ki kell próbálnom.

Szerintem ez egy nagyon fontos és izgalmas kategória.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.