csütörtök, február 22, 2024

Két órával a vége előtt élesedik a küzdelem a Cadillac és az Acura között

Dátum:

Megosztás:

Acura vs. Cadillac, Cadillac vs. Acura. Ez az utolsó órák nagy kérdése a Daytonai 24 órás versenyen. Az 5-üs autó vezet.

- Reklám -

A 22. órára fordulva továbbra is szoros volt a küzdelem a DPi osztályban. Lépéselőnyben az 5-ös számú JDC-Miller Cadillac, melyet úgy tűnik Richard Westbrook fog a célig vezetni.

- Reklám -

Bár az első pitek után még a 31-es autó volt a második, Mike Conway vezetése alatt hátraesett, és az órát a negyedik helyen fejezte be.

Bár az 5-ös Cadillac meglépett, stratégiailag jobbak lehetnek az Acurák a végén, hiszen több körrel később kell kiállniuk, mint riválisuknak.

- Reklám -

A második helyen álló 10-es Wayne Taylor Racingbe a mindig remekül hajrázó Ricky Taylor ült be, őket követi a 60-as Meyer Shank Tom Blomqvisttal.

A P2-ben a legnagyobb történés az volt, hogy elbúcsúztunk a korábban már több kör hátrányba eső 11-es PR1/Mathiasen alakulattól.

A kategóriát Pato O’Ward és a Dragonspeed csapata vezeti, Habsburg Ferdinand Tower Motorsport autója előtt, a különbség tetemes.

A GTD Pro-ban is élesedik a küzdelem, hiszen a 2-es rajtszámú KCMG és a 9-es rajtszámú Pfaff Motorsport fej-fej mellett csatázik.

A kiállások után Laurens Vanthoor és Mathieu Jaminet harcolt, utóbbi átvette a vezetést.

A GTD kategóriában a 16-os Wright Motorsport áll az élen, mögöttük a 21-es AF Course üldöz, Toni Vilanderrel a volánnál, szintén nagy hátrányban.

Az elmúlt egy órában nem sok incidens történt, egyedül a 79-es GTD osztályú Porsche GT3 csúszott ki a pályáról.