back to top
szerda, május 22, 2024

Ex Forma-1-es versenyző pótolja a Lexus sérült versenyzőjét Kanadában

Dátum:

Megosztás:

Mivel a Vasser Sullivan versenyzője, Jack Hawksworth továbbra is lábadozik és rehabilitálódik a helyére Kamui Kobayashi fog ülni Mosportban.

- Reklám -

A Vasser Sullivan Lexus-szal megy, így kézenfekvő volt, hogy a Toyota tulajdonában lévő luxus és teljesítménymárka a Le Mans-i 24 órás verseny győztesét, Kamui Kobayashit hívta meg helyettesítésre.

- Reklám -

Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a Lexus RC F GT3-at vezethetem Vasser Sullivannal ezen a hétvégén Kanadában” – mondta a Toyota WEC Hypercar gyári pilótája.

Jó felépülést kívánok Jacknek a sérüléséből, és remélem, hamarosan újra autóba ülhet. Nyilvánvalóan elég kevés tapasztalatom van GT-autóban. Egészen más lesz, mint amit vezetni szoktam, és kihívást jelent majd, de izgatottan várom, milyen jól kezelhető az RC F.

- Reklám -

A Vasser Sullivan csapattól, a Lexustól és az amerikai TRD-től rengeteg támogatást kapok, hogy kényelmesen indulhassak Kanadába. Kihívás lesz, de már nagyon várom.

Kobayashi kétszer hódította el a Daytonai 24 órás trófeáját, és jelenleg is tagja az IMSA Endurance kupában, a DPi kategóriában induló Ally Racingnek.

A DPi-t egy V8-as Lexus kupéra cserélni a GTD Pro kategóriában azonban jelentős változást jelent Kobayashi számára, de Barnicoat-ra támaszkodhat, amíg a CTMP-n felgyorsul.

Nagyszerű, hogy egyenesen Kanadába tartunk a Watkins Glen International-i pozitív hosszútávú verseny után, ahol nagyszerű tempót mutattunk a Vasser Sullivan No. 14 SealMaster Lexus RC F GT3-mal” – mondta a brit.

Szeretnénk folytatni a lendületet Kanadában. Rendkívül izgatott vagyok, hogy Kamui-val egy autóban versenyezhetek.

Ő Forma-1-es versenyző volt, amikor én felnőttem, és végigjárta a motorsport ranglétráját, így ez egy csodálatos lehetőség lesz számomra, hogy egy ilyen kaliberű versenyzővel oszthatom meg a Lexusunkat.

Célunk, hogy erős hétvégét zárjunk, és a szezon második felében tovább nyomuljunk a bajnoki címért.