péntek, február 23, 2024

Nem mindenkinek tetszik, de az F1 ki fogja ütni a nyeregből az eddigi kedvenceket

Dátum:

Megosztás:

Az amerikai újonc szerint a világbajnoki sorozat hamarosan népszerűbb lesz hazájában, mint az ottani tradicionális első számú autósport-bajnokság.

- Reklám -

A televíziótársaságok adatai szerint a NASCAR átlagos nézettsége futamonként valamivel 3 millió fölötti volt tavaly, míg az F1-é 1,2 millió. Utóbbi azonban rekord érték és jelentős növekedést mutat a korábbi évekhez képest.

- Reklám -

A Williams az első csapat az elmúlt másfél évtizedben, amely egész idényre szerződtet egy amerikai pilótát. Az új autójuk bemutatóján Logan Sargeant úgy vélekedett az F1 népszerűségéről, hogy az nemsokára átveszi az első helyet a népszerűségi listán.

Úgy néz ki, legalább akkora az érdeklődés, mint a NASCAR vagy az IndyCar iránt, ha nem nagyobb. A nézettségi adatok nélkül ezt nehéz megítélni. Mindenesetre úgy tűnik, elég népszerű [az F1], és ez kedvező – idézte őt a Racefans. – Természetesen néhány megrögzött IndyCar és NASCAR rajongó nem feltétlenül szereti. De úgy gondolom, hogy ha most még nem a legnépszerűbb, hamarosan az lesz Amerikában.

- Reklám -

Korábban alig érdekelt valakit, alig értette bárki. Mókás, hogy most meg sokan írnak nekem, hogy rájöttek, milyen érdekes tud lenni az F1. Amerikában teljesen megváltozott a helyzet. Most már mindenki tudja, hogy milyen a Forma-1. Kellemes látni a változást.”

Ebben szerepet játszott a Netflix néhány éve indított Drive to Survive című sorozata is. A népszerűség növekedésének hatására a korábbi egyhez képest ebben az esztendőben már három nagydíjat rendeznek az Egyesült Államokban.