vasárnap, április 21, 2024

Andretti fontos találkozón vett részt Miamiban

Dátum:

Megosztás:

Michael Andretti bízik abban, hogy az FIA támogatja tervezett Forma-1-es indulását, miután pénteken Miamiban találkozott az FIA elnökével.

- Reklám -

Andretti már februárban elárulta, hogy egy új F1-es vállalkozás létrehozásán dolgozik, miután az Alfa Romeo tervezett vásárlása nem jött össze.

- Reklám -

Az Andretti Autosport jelenleg az IndyCarban, az Indy Lightsban, a Formula E-ben és a Supercarsban is részt vesz, az F1-es csoport – Andretti Global – pedig a jelenlegi IndyCar-pilótát, Colton Hertát ültetné az egyik ülésbe.

A rajtrácshoz való csatlakozáshoz az FIA-nak hivatalos felhívást kell közzétennie az új regisztrációkra, amelyet egyelőre még nem írtak ki.

- Reklám -

Andretti és az FIA elnökének, Ben Sulayem-nek részvételével pénteken Miamiban került sor egy találkozóra, amely Andretti szerint „pozitívan” alakult.

Azt hiszem, támogatja, de ez valószínűleg egy hosszú folyamat lesz” – magyarázta Andretti pénteken a miami paddockban.

Azt mondta, hogy támogatja a projektet. Még hosszú út áll előttünk. De ez szép, Mohamednek tetszett, amit bemutattunk. Nem akarok túl sokat mondani, ők sem akarnak túl sokat beszélni róla. De pozitív volt a megbeszélés.

Bár a versenyzőből lett csapattulajdonos úgy gondolta, hogy „egy ideig nem fog választ kapni” a rajtrácsra való csatlakozással kapcsolatban, elárulta, hogy már készülnek a tervek egy F1-es létesítmény létrehozására Indianapolisban, amelynek építése „remélhetőleg augusztusban” kezdődik.

Pénzt költünk arra, hogy beindítsuk ezt a vállalkozást, mert úgy érezzük, hogy megkapjuk majd az indulási jogot” – mondta Andretti. „Kockázatot vállalunk, de úgy gondoljuk, megéri a kockázatot.

Az üzletember azt tervezi, hogy Indianapolisban és az Egyesült Királyságban is lesz F1-es központja, de úgy gondolja, hogy az utóbbi esetében egy már létező létesítményt fog megvenni.

A 10 csapat nem a megfelelő szám” – mondta Andretti.

Ha igazán belegondolsz, akkor 2025-ben jön a Concorde-megállapodás. Most a Red Bullnak két csapata van. Azt pletykálják, hogy kiszállnak 16 autóval nem lehet versenyt rendezni. 18 autóval lehet versenyezni.